loading
close
SON DAKİKALAR

Kuzey Işıkları'nı görebileceğiniz en iyi 6 yer

Kuzey Işıkları'nı görebileceğiniz en iyi 6 yer
Tarih: 10.12.2017 - 15:21
Kategori: Seyahat

Kış kapıya dayandı, Aurora Borealis namı diğer Kuzey Işıklar’ını görme hayalleri tekrar konuşulmaya başlandı.

Kış kapıya dayandı, Aurora Borealis namı diğer Kuzey Işıklar’ını görme hayalleri tekrar konuşulmaya başlandı. Seyahat arama motoru Skyscanner bu kış Kuzey Işıkları’nı görebileceğiniz en iyi 6 yeri sizin için sıraladı...

Aurora Borealis adını Şafak Tanrıçaşsı Adını Şafak Tanrıçaı Aurora'dan almıştır. Borealis, dünyanın manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu gökyüzünde ortaya çıkan doğal ışımalardır. Buı ışımalar genel olarak geceleri gözlemlenir. Bu ışımalar, ağırlıklı olarak kutuplarda meydana geldiği ve kutuplara yakın alanlardan gözlemlendiği için Kutup Aurorası veya Kutup Işıkları olarak da bilinirler.

Kuzey manyetik kutbuna yaklaştıkça görünme olasılıkları artan Kuzey Işıkları herkesin ölmeden yapılması gerekenler listesinin olmazsa olamzı arasında yer alır. Gerçekten de kendinizi başka bir gezegende hissetmenizi sağlayacak bu sihirli doğa olayı ancak yaşanılır, anlatılamaz. Aurolar, manyetik kutbun yakınlarında oluşurken uzaktan kuzey ufkunu yeşilimsi bir parlaklıkla, bazen de soluk bir kırmızıyla aydınlatırlar.Bu eşsiz doğa olayını Kasım-Şubat ayları içinde, Kuzey Kutbu'na yakın yerlerde, havanın açık ve gökyüzünün net olduğu anlarda görme olasılığı yüksektir.

Reykjavik, İzlanda

Son yıllarda Türkler arasında da popularitesi artan İzlanda, Kuzey Işıkları denince akla gelen ilk destinasyonlardan. Şehir merkezinden bile kuzey Işıkları’nı görmeniz mümkün olabilir. Bir saatten az mesafelerde Kuzey Işıklar’ını gözlemlemeniz için yerler vardır. Şehir ışıklarından uzaklaştıkça daha iyi gözlemleme şansınız olacaktır bu fenomeni. Türkiye’den değişik havayollarıyla İzlanadaya aktarmalı uçak bileti bulmanız mümkün. Skyscanner’ın fiyat alarmını kurup İzlanda uçak bileti fiyatlarındaki değişikliklerden anında haberdar olabilirsiniz. İzlanda’ya kadar gitmişken şehir merkezinea yakın Blue Lagoon!a da uğramayı ihmal etmeyin. Game of Thrones’ın neden burda çekildiğini anlayacaksınız.

Svalbard, Norveç

Arktik Bölge’nin içinde yer alan Svlabard Kuzey Işıklarını görmek için en popüler yerlerden birisidir. Norveç’e bağlı bu adada işi şannsa bırakmak istemiyorsanız, Kasım ve Şubat ayları arasında buraya seyahat edin. Tabii ren geyikleri, kutup ayıları ve morslar da bonus olarak tatilinizi unutulmaz kılacaktır.

Nasıl gidilir: Adaya ulaşım Oslo ve Tromso üzerinden Svalbard'ın en büyük kenti olan Longyearbyen'deki havaalanından sağlanıyor.

Kakslauttanen, Finlandiya


Kuzey Işıkları'nı size özel camdan inşa edilmiş Eskimo evinizden izleme ayrıcalığını yaşamak ister miydiniz? Cevabınız evet ise Laponya'nın Finlandiya sınırları içinde kalan bölgesindeki Kakslauttanen’ a gidin. Odanızda harıl harıl yanan odun ateşiyle ısınıp saunada terlerken ışıkları izlemek gerçekten fazlasıyla lüks ve farklı bir deneyim sunuyor. Eğer ışıkları göremezseniz üzülmeyin, yapılacak dünya kadar başka şey de var. Ren Geyiği safarisine katılın ya da yakınlardaki Urho Doğal Parkı'nda gezintiye çıkın.

Nasıl gidilir: Kakslauttanen'e Helsinki üzerinden ulaşmak en kolay opsiyonunuz olacak.

Jukkasjärvi, İsveç

İsveç’in Kiruna Bölgesi'nde yer alan Jukkasjärvi Köyü, her yıl Kuzey Işıkları'nı görmek isteyenlerin akın ettiği başka bir yer. Aurora Boresalis'i görmek için gece turları düzenlenmektedir. Eğer Aurora görünür değilse, Esrange Uzay Merkezi'nin turuna katılıp bol yıldızlı İsveç gökyüzünü seyredebilirsiniz. Jukkasjärvi Köyü'nde bir buz oteli bulunmakta ancak bu tip oteller fazlasıyla pahalı olduğundan dilerseniz yakınlardaki Kiruna'da kalacak daha uygun konaklama seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Kiruna'da kar aracıyla gezerek, karın tadını çıkarma fırsatınız da var.

Nasıl gidilir: Kiruna Bölgesi'ne ulaşım için Stokholm'e varıp, sonrasında araç kiralayarak Kiruna'ya geçmek, ya da Stokholm'den Kiruna'daki havaalanına uçmak en iyi seçenekler.

Kanada’nın Kuzey Bölgeleri

Kanada her ne kadar uzak olsa da Kuzey Işıkları’nın görülebileceği bir çok noktaya sahip olduğundan her yıl on binlerce ziyaretçi ağırlar. Kuzey Işıkları, Yukon, Saskatchewan, Kuzeybatı Eyaletleri (Northwest Territories) Newfoundland, Nova Scotia ve İngiliz Kolombiyası (British Columbia) gibi ülkenin birçok bölgesinde izlenebilir. Doğru zamanlama ve hava koşullarını yakalarsanız, bu bölgelerde hem ışıkları gözlemleyebilir hem de tatilinizi kayak ve diğer kar aktiviteleriyle süsleyebilirsiniz

İskoçya

Kuzey ışıkları’nı görmeniz için Türkiye’ye en yakın yer İskoçya.Kuzeyde yer alan Caithness sahili bu ülkede Aurora'yı izleyebileceğiniz en iyi yerlerden biri olarak gösteriliyor. Ayrıca İkoçya’nın dillere destan şatoları, gölleri ve yaylaları gezinizi unutulmaz kılacaktır. Nasıl gidilir: Türkiye’den Edinburgh’a günlük doğrudan uçuşlar mevcuttur.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları