loading
close
SON DAKİKALAR

Libya'da yaklaşık 200 kişi taşıyan mülteci gemisi battı

Libya'da yaklaşık 200 kişi taşıyan mülteci gemisi battı
Tarih: 23.08.2014 - 18:43
Kategori: Sağlık, Yaşam

Libya'nın başkenti Trablus yakınlarında yaklaşık 200 mülteciyi taşıyan bir gemin battığı bildirildi. Aşırı yüklenen geminin Avrupa'ya ulaşmak için yola çıktığı belirtildi...

Libya ’nın başkenti Trablus yakınlarında, 200 kaçak mülteciyi taşıyan bir geminin battığı bildirildi. Geminin Avrupa ’ya gitmek için yola çıktığı ifade edilirken, Reuters’a konuşan donanma sözcüsü Ayuob Qassem, “Sahil güvenlik 17 kişiyi kurtardı, 15 kişinin de cesedine ulaşıldı” açıklamasında bulundu.

Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, şu anda kayıp olan 170 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından korkulduğunu dile getirdi. AFP’ye konuşan sahil güvenlik sözcüsü Abdellatif Mohammed İbrahim, “Kıyıdan birkaç mil uzakta, 100 mülteci taşıyan tahtadan bir geminin kalıntılarını bulduk. 17 kişiyi kurtarmayı başardık ve 15 cesede ulaştık, ancak kayıp olan 170 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Mültecilerin arasında Somalililer ve Eritrelilerin olduğunu düşünüyoruz” sözleriyle olayın detaylarını açıkladı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları