loading
close
SON DAKİKALAR

Lise öğrencilerini oruca teşvik etmek için duvara yazı astılar

Lise öğrencilerini oruca teşvik etmek için duvara yazı astılar
Tarih: 16.05.2018 - 17:15
Kategori: Gündem

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Sosyal Bilimler Lisesi’nin duvarlarına Ramazan ayının başlamasıyla birlikte orucu teşvik eden yazılar asıldı.

Okulun birçok duvarına asılan bazı yazılarda, “Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Der ki: Hastalık sebebiyle oruç tutamadığımda yiyecek içecekle dolaşmıyorum”, “Aydın Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Der ki: Rabbimin emrini önemsiyorum. Orucumu tutuyorum” ifadelerine yer verildi. Yazılar büyük tepki çekerken, okul yönetimi yazıların yanlışlıkla okulun duvarlarına asıldığını savundu.

lise-duvarina-asilan-yazilarla-oruca-tesvik-464390-1.

‘Öğrenciler yanlışlıkla asmış’

Birgün'den Rabia Yılmaz'ın haberine göre okul müdürü Fatih Anıl, yazıların okul duvarlarına öğrenciler tarafından yanlışlıkla asıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Yazılar, Din Kültürü dersi kapsamında hazırlanan köşeye asılacaktı. Çocuklar yanlış asmış. Abartılıyor bunlar. Ne zaman buraya geldi olay anlamadık. Kesinlikle yok böyle bir şey. Öğrencilerin yanlış yere asmasıyla ilgili durum. ‘Orucun sevabı vardır’ gibi yazılar asıldı. Sonuçta çocuklar Din Kültürü dersi görüyor. Öğrenciler yanlış yere asmıştı, ben de söktürüp Din Kültürü köşesine astırdım.”

‘Baskı yok, burası özgür bir okul’

Okulda herhangi bir baskı olmadığını da söyleyen Okul Müdürü Anıl, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada kimse kimseye karışmaz. Özgür bir okuldur burası. Ben inanamıyorum. Din dersi görüyorsunuz ve dersin konularından birisidir bu. Duvar gazetesi gibi köşeye bir tane afiş asılıyor. Bu gayet normal. Bütün okullarda olabilen bir şey.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları