loading
close
SON DAKİKALAR

Liseli kıza tecavüzden 15 yıl

Liseli kıza tecavüzden 15 yıl
Tarih: 28.01.2015 - 18:06
Kategori: Gündem

Diyarbakır’da lise öğrencisi 14 yaşındaki H.Ü. adlı kıza cinsel istismarda bulunmaktan, 29 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan lise son sınıf öğrencisi 15 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Diyarbakır’da 2011 yılında lise 1’inci sınıf öğrencisi H.Ü.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla, aynı okulun 4’üncü sınıf öğrencisi R.K.’nın tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına taraf avukatları katıldı. Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık R.K.’nın 15 yaşından küçük mağdureyi birkaç kez evine götürüp hürriyetinden yoksun bıraktığını ve cinsel istismarda bulunduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi.

Savcının ardından mağdur avukatları Elif İpek Tirenç Ulaş ve Zeynep Biroğul da, "Dosyada en önemli delillerden biri iletişim tespit tutanaklarıdır. Mağdurenin külotlu çorabından alınan sperm örneklerinin sanığa ait olduğu tespit edilmiştir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Olaydan sonra mağdurenin hayatı alt üst olmuştur. Sanık zincirleme şekilde suçu işlemiştir. Sanığın eyleminden dolayı mağdurun ruh sağlığı bozulmuştur" dedi.

Duruşmada söz hakkı verilen sanık avukatı ise sanık ve mağdurenin arkadaş olduğunu ifade ederek, "Mağdura yönelik herhangi bir zorlama bulunmamaktadır. Dicle Üniversitesi raporunda ruh sağlığının bozulmadığı belirtilmektedir" diye konuştu.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme, sanık R.K.’yı (22) ’Beden ve ruh sağlığı bozulacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ’Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma’ ve ’Hakaret’ suçundan 18 yıl 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki tutumunu göz önüne alan mahkeme cezayı 15 yıl 3 ay 3 güne indirdi.

29 YIL HAPİS İSTENİYORDU

Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı iddianamede, olay tarihinde 14 yaşında olan mağdurenin bir arkadaşının tanıştırması sonucu aynı okulda okuyan R.K. ile duygusal yakınlık yaşadığı, şüphelinin de bunu kullanarak, onu eve götürüp, birden çok kez cinsel istismarda bulunduğu yer aldı. Olayın mağdura zincirleme olarak ve rızasıyla nitelikli cinsel istismar şeklinde kabul edilmesi gerektiğini savunan savcı, çocuk psikiyatri uzmanınca düzenlenen rapora göre, mağdurede depresif uyum bozukluğu saptandığı ve ruh sağlının bozulduğunun belirtildiğine dikkat çekti. İddianamede sanığın ’zincirleme olarak beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun cinsel istismarı’ ve ’zincirleme hakaret’ suçlarından 29 yıl hapisle cezalandırılması istendi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları