loading
close
SON DAKİKALAR

Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak: Alpullu Şeker Fabrikası'nı satın alıp, halka vermek istiyorum

Lüleburgaz Belediye Başkanı Halebak: Alpullu Şeker Fabrikası'nı satın alıp, halka vermek istiyorum
Tarih: 23.02.2018 - 17:36
Kategori: Gündem

Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesine tepki gösteren Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, fabrikayı alarak halka teslim etmek istediğini söyledi. Halebak, "Alpullu Şeker Fabrikası'nı satın almak istiyorum. Param var, bunun bedelini ödemeye hazırım" dedi.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurularak 1926'da üretime başlayan Alpullu Şeker Fabrikası'nın önünde protesto için toplanan CHP'liler, şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkarılması yönünde slogan atarak pankart açtı.

BAŞKAN HALEBAK: BU MİRASI ALIP TEKRAR HALKA VERMEK İSTİYORUM

Protesto eyleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, özelleştirme listesine alınan Alpullu Şeker Fabrikası’nı belediye olarak satın almak istediğini açıkladı.

Halebak, “Bugün burada bir Cumhuriyet mirasının önündeyiz. Tüm taraflar geldi, tepkilerini gösterdi. Şeker fabrikası satılmak isteniyor, ‘Halkın malı satılamaz’ dedik, eyvallah ama maalesef günümüzde iktidar, halkın malı, yerli demeden her şeyi satıyor. Satıyorsa yapılacak tek bir şey var. Ben Atatürk’e inanan, onun değerlerine güvenen, Cumhuriyet’e inanan biri olarak Lüleburgaz Belediye Başkanı olarak halkın malını, tekrar halka teslim etmek istiyorum. Alpullu Şeker Fabrika’nı satın almak istiyorum. Param var. Bunun bedelini ödemeye hazırım, üreticiler burada, köylü burada, tüketiciler burada, bütün taraflar burada. Ben de maddi kaynaklarımla eğer satılıyorsa bu mirası alıp tekrar halka vermek istiyorum. Alpullu Şeker Fabrikası’nı satın almak istiyorum” diye konuştu.

Gazetecilerin şeker fabrikasını nasıl alacağına ilişkin sorusuna ise Halebak, şöyle cevap verdi: “Lüleburgaz Belediyesi’nin kendi öz kaynakları vardır, bunu da alacak gücü vardır. Kaç lira diyorlarsa ben alacağım, bunun için 18 Nisan’daki satışta girişim olacak. Bu bir teklif, onlar nasıl ‘Satacağım’ diyorsa, 18 Nisan’da ben de ‘Satın alacağım’ diyorum. Alıp pancar üretimine devam edeceğim. Somut bir teklifte bulunuyorum, satıyorlarsa alacağım. Bütçemizde 60 milyon liramız var, hazır."

Kaynak : DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları