loading
close
SON DAKİKALAR

Maçka Parkı'ndan sökülen ağaçlar Sarıyer'e dikildi

Maçka Parkı'ndan sökülen ağaçlar Sarıyer'e dikildi
Tarih: 21.02.2018 - 12:13
Kategori: Çevre

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Dolmabahçe-Levazım Tüneli kapsamında ağaç taşıma işlemi sona erdi. Maçka Parkı'ndaki 176 ağaç rootball yöntemi ile taşınarak, Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı'na dikildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yeşil alan hassasiyeti gözetilerek etaplar halinde yapılan tünel çalışmaları kapsamında Maçka Parkı'nın 3500 metrekarelik bölümünde yer alan 176 ağacın uzman ekipler eşliğinde özel yöntemlerle taşınma işlemi tamamlandı.

Dünyada yaygın olarak kullanılan son teknoloji rootball yöntemi ile taşınan ağaçlar, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden alınan rapor doğrultusunda Bahçeköy Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı'na dikildi.

Açıklamaya göre, dikilen ağaçların çanak ve sabitleştirme işlemleri tamamlandı; çalışmalar tamamlandığında Maçka Parkı öncekinden daha da yeşillendirilip ve ağaçlandırılarak zenginleştirilecek.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İBB Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü yetkilisi, tünel çalışmaları kapsamında 176 ağacın taşıma işlemlerinin başarıyla tamamlandığını belirtti. Bundan sonra Maçka Parkı ve dışında kalan alanda herhangi bir ağaç taşıma işleminin yapılmayacağına dikkati çeken yetkili, "Dikilen ağaçların bakım işlemlerini başarıyla gerçekleştirdik. Bundan sonraki süreçte orman işletmesine devredilecektir. Tünel inşaatı tamamlandıktan sonra Maçka Parkı ve dışında kalan alan eskisinden daha yeşil hale getirilecektir" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları