loading
close
SON DAKİKALAR

Mahkeme, altın madeni için verilen ÇED izninin yürütmesini durdurdu: Su kaynakları zarar görür

Mahkeme, altın madeni için verilen ÇED izninin yürütmesini durdurdu: Su kaynakları zarar görür
Tarih: 25.09.2018 - 16:04
Kategori: Çevre

İzmir 6. İdare Mahkemesi, Kozak Yaylası’ndaki Dikili’ye bağlı Çukuralan köyünde kayyıma ait Koza’nın işlettiği altın madeni için 3. kez verilen kapasite artırım ÇED izninin yürütmesini durdurdu.

Cumhuriyet'ten Yusuf Özkan'ın haberine göre; Kararda, madenin 6 kilometre kuzeybatısında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından içme suyu amaçlı kullanılan Madra Barajı’nın yer aldığı anımsatıldı. Ayrıca maden atık sularının gönderileceği Çökek Deresi’nin doğal SİT ve mesire alanı statüsündeki Nebiler Şelalesi’ne zarar vereceği vurgulandı.

ÇED iznine karşı dava açan kuruluşlardan Ege Çevre ve Kültür Platformu’nun avukatı Arif Ali Cangı, Çukuralan Altın Madeni’nin 2010 yılından bu yana çalıştırıldığını anımsatarak, “İki kez yapılan kapasite artırımının ardından manzara çok çarpıcıydı. Yok edilen ormanı, rehabilite edildiği iddia edilen yerdeki toprak kaymalarını, derede akan suyun rengini, ciğeri sökülmüş doğayı gözlerimizle gördük. Şimdi yapılması gereken, bu son kararı uygulamak ve Çukuralan’daki yıkımı durdurmaktır” dedi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları