loading
close
SON DAKİKALAR

Maltepe Belediyesi'nden toplu sözleşme

Maltepe Belediyesi'nden toplu sözleşme
Tarih: 25.07.2014 - 14:40
Kategori: Yerel

Maltepe Belediyesi’nden çalışanlarına bayram hediyesi; toplu sözleşme...

Maltepe Belediyesi’nin Altayçeşme Mahallesi Organik Pazar’da düzenlediği iftar yemeğinde, Maltepe Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Açık havada yapılan iftar yemeğine CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve eşi Çiğdem Kılıç başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Leyla Ünver ve Sinan Çetiz, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, şehit aileleri, gaziler, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

-Ramazan halkın sofrasıdır-

Maltepe Belediyesi İnanç Birimi’nden Ömer Özcan’ın verdiği Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası katılımcılarla iftarını açan Başkan Ali Kılıç, masaları tek tek dolaşarak herkesle tokalaştı. “Emek yüce değerdir” pankartı altında bir konuşma yapan Kılıç, şunları söyledi: “11 ayın sultanı olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşıyoruz. Birliğin, barışın ve kardeşliğini pekiştiği bir Ramazan’ı beraber geçirdik. Buna katkı sunanlara teşekkür ediyorum. Ramazan berekettir, Ramazan itikattır, Ramazan imandır, Ramazan hoşgörü, Ramazan sevgi, Ramazan sevdadır. Ramazan nefsimize sahip olmayı öğretir. Sofralarımızda zengin-fakir ayrımı yapmamayı öğretir. Ramazan, beş yıldızlı otellerin iftar sofrası değil, burada, Organik Pazar’da düzenlenen halkın sofrasıdır. Bu Ramazan’ı İslam alemi buruk geçiriyor. Ulu önder Atatürk’ün şiarıyla, ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ diyerek, Gazze’de yaşanan insanlık trajedisinin sona ermesini diliyoruz”

-Tekin İhsanoğlu’na destek istedi-

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de, “İslam aleminin en kutsal ayındayız, insanların nefislerini terbiye ettiği bir aydayız. Ancak bu topraklar, kanla, gözyaşıyla, acıyla sulanıyor. Gazze’de bir vahşet yaşanıyor. Bunun sona ermesini diliyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ifade ettiği gibi iktidar bu vahşetin durdurulması noktasında ivedi olarak harekete geçerse, onların arkasında olacağız” dedi. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da destek isteyen Tekin, “Bizleri ve Ortadoğu’yu düştüğü bu karanlık bataklıktan, İslam coğrafyasında bilgisi, birikimi, tecrübesi olan ve sorunların çözümünde ciddi politikalar geliştirmiş bir isim Ekmeleddin bey kurtaracaktır” şeklinde konuştu.

-Sendikadan “imza” teşekkürü-

Yapılan konuşmalar sonrası Maltepe Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) arasında halkın önünde, toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza töreninden sonra sendika temsilcileri Başkan Kılıç’a teşekkür etti.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları