loading
close
SON DAKİKALAR

Maltepe sinemasına kavuşuyor

Maltepe sinemasına kavuşuyor
Tarih: 04.09.2015 - 18:36
Kategori: Yerel

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçe merkezine birisi ücretli, birisi ücretsiz iki sinema salonu açacaklarını açıkladı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçe merkezine birisi ücretli, birisi ücretsiz iki sinema salonu açacaklarını açıkladı.

Mahalle muhtarlarıyla Malatyalılar Derneği’nde düzenlenen sabah kahvaltısında buluşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yaklaşan Kurban Bayramı öncesindeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kurban kesim alanlarıyla ilgili yetkiyi Kaymakamlığa devrettiklerini kaydeden Kılıç, “İlerleyen yıllarda bu konuda daha sağlıklı bir alanın kurulması için çalışma başlatılabilir. Kaymakamlığın onayı olmayan hiçbir yere bu noktada ruhsat vermiyoruz” dedi. 

Fikret Otyam Müzesi ile ilgili son aşamaya gelindiğini vurgulayan Başkan Kılıç, “Bu bina biliyorsunuz öğretmeneviydi ve güçlendirilmesi gerekiyordu. Bunu yapacağız. Burada Fikret Otyam’ın eserleri sergilenecek. Ayrıca buraya bir sistem kuracağız. Bu sistemle resme bakmak isteyenler, resmin öyküsünü sesli dinleyecek ve çeşitli bilgiler edinebilecek. Yine çocuklar için Otyam’ın eserlerini puzzle şeklinde de hazırlıyoruz.” dedi. 
 
YAŞAR KEMAL KÜLTÜR MERKEZİ

İlçenin merkezinde kültürü ve sanatı geniş kitlelerle buluşturmak adına sinema salonu açacaklarını da ifade eden Kılıç, şunları söyledi: “Grandhouse Alışveriş Merkezi çok atıl durumda, burayı revize etmek istiyoruz. Burada ücretli bir sinema salonu var, bu çalışmalarına devam edecek, aynı zamanda bir de ücretsiz sinema salonu açarak, vatandaşlarımızın sanatla buluşmasını sağlayacağız. Ayrıca eski Organik Pazar alanına yapmayı planladığımız Yaşar Kemal Kültür Merkezi (YKKM) ile ilgili de epey yol aldık. Planları çizildi, kısa süre içerisinde projeye başlamayı umuyoruz.” diyerek açıklamasını bitirdi.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları