loading
close
SON DAKİKALAR

Maltepe 'yaşam kalitesinde' sıçrama yaptı

Maltepe 'yaşam kalitesinde' sıçrama yaptı
Tarih: 28.04.2015 - 16:30
Kategori: Yerel

Araştırmaya göre Maltepe 5 yılda, 26’ncı sıradan 10’uncu sıraya yükseldi

Araştırmaya göre Maltepe 5 yılda, 26’ncı sıradan 10’uncu sıraya yükseldi.

İlki 2010 yılında yapılan “İstanbul’da Yaşam Kalitesi Araştırması”nda, 39 ilçe arasında 26. sırada yer alan Maltepe, son yapılan araştırmada 16 basamak birden yükselerek, 10’uncu sıraya yerleşti. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, yapılacak çalışmalarla Maltepe’yi, İstanbul’un ve Türkiye’nin en yaşanılır kenti haline getireceklerini söyledi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Şeker tarafından gerçekleştirilen “İstanbul'da Yaşam Kalitesi Araştırması”na göre, 2010 yılında 26’ncı sırada yer alan Maltepe, yaşam kalitesi açısından 10’uncu sıraya yükseldi. Yaptığı araştırmayla ilgili bir açıklama yapan Doç Dr. Murat Şeker, İstanbul ile ilgili süreli araştırmalar yaptıklarını ve ilçelerin sosyo-ekonomik alanda gelişimlerini takip ettiklerini belirterek, halkın sosyo-ekonomik yapısının, yaşam kalitesini etkileyen en önemli faktör olduğunu söyledi.

HEDEF EN YAŞANILIR KENT OLMAK 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe’ye Avrupa vizyonu kazandırmak için yola çıktıklarını ve bu yöndeki çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Maltepemiz giderek gelişiyor. Yaşam standardı açısından yükselişimiz devam ediyor. Beş yıl önceye göre 16 basamak birden yükselerek, yaşam kalitesi açısından ilk 10’da yer aldık. Kültürden sanata, çevreden altyapıya kadar bir dizi alanda İstanbul’un, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en yaşanılır ilçesi olabilmek adına mücadele ediyoruz. Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M’Expo, her mahalleye iki kreş, Cumhuriyet Konakları ve kentsel dönüşüm projelerimizle ilçemiz insanlarını daha mutlu, güler yüzlü ve yarınlarına inanan bir noktaya getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Araştırmada, İstanbul'da yaşam kalitesi en yüksek olan ilçeler Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli, Fatih, Beyoğlu, Üsküdar, Sarıyer, Eyüp ve Maltepe şeklinde sıralandı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları