loading
close
SON DAKİKALAR

Manavgat’ta Yaşanan Cinsel İstismar Milli Eğitim Bakanına Soruldu

Manavgat’ta Yaşanan Cinsel İstismar Milli Eğitim Bakanına Soruldu
Tarih: 06.05.2016 - 13:24
Kategori: Siyaset

Manavgat’ta Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu’nda yaşanan cinsel istismar iddialarını Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, TBMM’ye taşıdı.

Manavgat’ta Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Dr. Hüseyin Vural İlköğretim Okulu’nda yaşanan cinsel istismar iddialarını Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, TBMM’ye taşıdı. 

Son dönemde artan çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının kaygı verici boyuta ulaştığını ifade eden CHP’li vekil, Milli Eğitim Bakanı’na sorduğu sorularda okul müdürünün kendi özel işleri nedeniyle ortaya çıkmasını istemediği bu olayın aydınlatılmasını istedi. 

Mağdurun İfadesinin Her Satırı Suç Teşkil Ediyor

Mağdurun ifade tutanağında yazan ifadelerin sanığın tutuklanması için yeterli olduğunu düşündüklerini belirten Kara, ifadedeki her cümlenin suç teşkil ettiğinin açık olduğunu belirtti.

Okul müdür yardımcısı hakkındaki temizlik görevlisine tecavüz iddialarını da soran Kara, Müdür Yardımcısının olayın yaşandığı günden bugüne kadar hakkındaki iddialara rağmen görevine ne sıfatla devam ettiğinin de yanıtlanması gereken önemli konulardan biri olduğunu belirtti. 

Mağdur İçin Hastaneden Rapor Alındı Mı?

Soruşturma esnasında ya da olayın yaşandığı dönemde mağdurun hastane ya da Adli Tıptan aldığı raporun olup olmadığını soran Kara, olayın yaşanmasının üzerinden geçen 1 yılın ardından konunun yetkili mercilere hangi tarihte iletildiği ve soruşturmanın ne zaman başladığını da öğrenmek istedi.

Okul Müdürünün Olayı Örtbas Gerekçesi Hayret Edici

Okul müdürü hakkındaki vahim iddiaları da Bakanın yanıtlamasını istediği önergesinde, ‘’Bunca yıllık doktorum, hayatımda hiçbir zaman Engelli bir bireyin ya da Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yetişmiş bir vatandaşın yalan söylemeye meyilli olduğuna dair bilimsel bir açıklama ya da kanı duymadım’’ diyerek, Okul müdürünün konuyu, kendisine iletildiği ilk anda bu gerekçe ile örtbas etmeye çalışmasına hayret ettiğini dile getirdi. 

Önergede ayrıca, Okul Müdürünün sahip olduğu Engelliler için özel bir eğitim kurumunda bu olayın duyulması ile yaşayabileceği ticari kaygılar nedeniyle konunun yargıya taşınmasının engellendiği iddiaları ile bu sebeple müdürün aileyi ikna için evlerine gittiği ve kızlarına tehditle bu şekilde ifade vermesi gerektiğinin söylendiğini anlattığına dair iddiaların da Bakan tarafından yanıtlanması istendi. 

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları