loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: Ankara’nın içini boşalttılar

Mansur Yavaş: Ankara’nın içini boşalttılar
Tarih: 16.02.2019 - 16:43
Kategori: Gündem

CHP Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş, "Devletin bekası söz konusu olsa hepimiz ayağa kalkmaz mıyız? Evet ulaşımla ilgili bir beka sorunu var Ankara’da. Suda beka sorunu var. Yeşil alanlarda beka sorunu var. Ama en büyük sorun Ankara’nın içinin boşaltılması" dedi.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçimler kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Yavaş’ın yoğun seçim mesaisinin ilk durağı Gümüşhane Torul Yalınkavak Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği oldu. Burada dernek üyeleriyle lokma dağıtan Yavaş, daha sonra Ankara Kulubü Derneği’nin düzenlediği yemeğe katıldı. Yavaş’ın aynı akşam son durağı ise, Samsun Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği hamsi etkinliği oldu.

“ARANIZDA GEZİP DOLAŞAN BİR BELEDİYE BAŞKANI”

Gümüşhaneliler Torul Yalınkavak Köyü Derneği’nin düzenlediği etkinlikte Yavaş’a Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da eşlik etti. Burada konuşan Yavaş, Gümüşhane’nin kurtuluş yıl dönümünü kutladı. Mansur Yavaş, konuşmasında katılımcı, şeffaf ve denetlenebilir bir belediye başkanı olacağını belirterek, şunları söyledi:

“Belediye başkanı siyasetle uğraşmamalı. Hizmetini yapmalı. Ayırmak diye bir kelimeyi, ötekileştirmek diye bir kelimeyi hiç duymak istemiyoruz. Bir belediye başkanı göreceksiniz ki, hep aranızda gezip dolaşacağım. Seçildiğimde 7-8 koruma aracı olmadan bir pastaneye ailemle gidemiyorsam, olmaz olsun öyle bir belediye başkanlığı.”


“ANKARA’NIN İÇİNİ BOŞALTTILAR”

Yavaş daha sonra Ankara Kulubü’nün düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da yer aldı. Burada kürsüye çıkan Yavaş, her seçim öncesi vatandaşları korkutmaya çalıştıklarını söyleyerek, ”Devletin bekası söz konusu olsa hepimiz ayağa kalkmaz mıyız?  Evet ulaşımla ilgili bir beka sorunu var Ankara’da. Suda beka sorunu var. Yeşil alanlarda beka sorunu var. Ama en büyük sorun Ankara’nın içinin boşaltılması. Kurtuluş Savaşı’mızın başkenti, Hacı Bayram’ın emaneti, Mustafa Kemal Atatürk’ün başkentinin mutlaka bir beklentisi var. Bundan sonra Ankara dünyada marka kent, dünya başkentleri arasında öne çıkmış öncü kent olacaktır“ diye konuştu.

“VATANINI SEVEN OY KULLANACAK”

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise kürsüde vatandaşlara oy kullanma çağrısı yaparak, “Vatanını seven oy kullanacak. Kimin için oy kullanacak? Mansur Yavaş için oy kullanacak” dedi.

YAVAŞ SAMSUMLULARLA HAMSİ PİŞİRDİ

Yavaş, daha sonra Samsun Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği hamsi etkinliğine katıldı. Burada CHP Ankara Milletvekilli Bülent Kuşoğlu, CHP Samsun Milletvekilli Neslihan Hancıoğlu ve Keçiören Belediye Başkan adayı Güçlü Şenel kendisine eşlik etti. Samsunluların kültürlerini yaşatabilecekleri 81 İl Anadolu Kültür Bahçesi projesinden bahseden Yavaş, “Bu projede 81 ilin hangi özelliği var ise Ankara’da bunu yansıtan bir ev olacak. Bunlardan bir tanesi de Samsun’a ait olacak. Kültür evinin işletmesini ise ait olduğu ilin sivil toplum kuruluşlarının yönetime devredeceğiz. Burada kültürünüzü yaşatacaksınız, düğünlerinizi yapacaksınız, birlikte vakit geçireceksiniz” diye konuştu.

Konuşmasını “Artık hamsi yemeği hak ettim” diyerek esprili bir şekilde sonlandıran Yavaş, alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde vatandaşlarla beraber hamsi pişirip, yedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları