loading
close
SON DAKİKALAR

Mansur Yavaş: Belediye alımlarında yerli üretime destek vereceğiz

Mansur Yavaş: Belediye alımlarında yerli üretime destek vereceğiz
Tarih: 19.02.2019 - 16:31
Kategori: Gündem

Millet İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş OSTİM, OSTİM Sanayici ve İş Adamları Derneği (OSİAD) ve OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamı ve Yöneticileri Derneği’nin (ORSİAD) yöneticileriyle bir araya geldi.

OSTİM Başkanı Orhan Aydın, OSİAD Başkanı Ahmet Kurt ve ORSİAD Başkanı Nedret Yener’den bölgede yaşanan sorunları dinleyen Mansur Yavaş, organize sanayi bölgelerini (OSB) destekleyeceklerinin sözünü verdi.

"BELEDİYE ALIMLARINDA YERLİ ÜRETİME DESTEK VERECEĞİZ"

Sorunların çözümünde birlikte çalışacaklarını vurgulayarak bir açıklama yapan Yavaş, “Hep beraber masaya oturup çözüm arayan, Ankara’nın 2050 yılını birlikte kararlaştıracağımız bir yönetim oluşacak. Sizlerden topladığımız vergileri kafamıza göre harcamayacağız. Mutlaka ve mutlaka sizlerin görüşlerine başvuracağız” dedi. Yavaş, şöyle devam etti:
“Özellikle iş alanlarında, sanayicilikte bizlerden ne talep edildiyse biran evvel yerine getirmeye çalışacağız. İlk yapacağım işlerden biri fuar alanını bir an önce bitirmek, belediye olarak elimizden ne geliyorsa onu yapacağız. Belediye olarak, istihdamı ve üretimi artıracak tarımdan turizme ve sanayiye kadar bütün alanlarda varız. Yerli üretimi teşvik edeceğiz, belediye alımlarında da yerli üretime öncelik vereceğiz. Birlikte üreteceğiz, birbirimizi destekleyeceğiz.”
 
“VATANDAŞIN PARASINI ÖLÜ YATIRIMA HARCAMAZDIM”

Yavaş, görüşmelerin ardından soruları cevapladı. 2014 yılında seçilseydi öncelikli olarak neler yapacağı sorulan Yavaş, “Ben olsaydım önce fuar alanını yapardım. Ayrıca, OSB’lerin problemlerini çözüp, onların üretimini ve istihdamını artıracak her şeye daha fazla çalışırdım. Vatandaştan aldığım vergiyi ölü yatırımlara harcamazdım” şeklinde cevap verdi.
 
“OSB’LERLE İSTİHDAM PROJELERİ GELİŞTİRECEĞİZ”

“Vergilerini aldığımız bu insanlara yeterince hizmet yapmadığımızı düşünüyorum” şeklinde açıklamalarını sürdüren Yavaş, “OSB’lerle istihdam projeleri geliştireceğiz üretimin artması için. Sadece fuar alanı değil, yurt dışındaki fuarlara da katılım için belediyemiz danışmanlık desteği verecek. Sanayiciler bizden alt yapı desteği ve mallarını pazarlayabilecekleri fuar alanı istiyor” ifadelerini kullandı. 
 
“ONLAR CÜZDANLARINI DÜŞÜNÜYOR, BİZ VİCDANIMIZLA DÜŞÜNÜYORUZ”

Duvar yazıları sorusu üzerine Yavaş, “Kirli siyaset bitti sanıyorduk ama devam ettirmek isteyenler var. Bizim kirli siyasetle işimiz yok. Biz işimize bakacağız. 1 Nisan’dan sonra mutlu ve huzurlu bir Ankara’yı hep birlikte inşa edeceğiz” cevabını verdi. 
Bir süredir süren ‘su tartışmaları’nın da sorulduğu Mansur Yavaş, şunları söyledi:
“1 katrilyon geçen yıl para kazanmışlar. 1 katrilyon 600 milyar da ASKİ’nin belediyeden alacağı var. Bunları hesap ettiğiniz zaman Ankara’nın cebinden çıkan para ortada… Yüzde 17 önceki indirim, yüzde 30 da şimdiki indirim düştüğü zaman her vatandaşın cebinde 40-50-60 lira aylık para kaldı. Bu paraları artık onlar proje olarak görmüyorlar ama ihtiyacı olan aileler için bu paraların ne ifade ettiğinin farkında değiller. Onlar cüzdanlarıyla düşünüyor, biz vicdanımızla düşünüyoruz.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları