loading
close
SON DAKİKALAR

Mardin'de şehit sayısı 3'e yükseldi

Mardin'de şehit sayısı 3'e yükseldi
Tarih: 26.09.2016 - 12:28
Kategori: Gündem

Mardin'in Kızıltepe ile Derik ilçeleri arasında asker ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında, PKK'lı teröristler daha önce yola yerleştirdikleri patlayıcıyı bu sabah infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 4'ü köy korucusu 7 güvenlik görevl

Mardin'in Kızıltepe ile Derik ilçeleri arasında asker ve korucuları taşıyan sivil plakalı minibüsün geçişi sırasında, PKK'lı teröristler daha önce yola yerleştirdikleri patlayıcıyı bu sabah infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit oldu, 4'ü köy korucusu 7 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralılar, Derik ile Kızıltepe'deki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kızıltepe-Derik karayolunun Derik ilçesi yakınlarındaki Tepedağı Köyü mevkiinde, içerisinde görevden dönen ve ilçe jandarma komutanlığına gittikleri belirtilen asker ve geçici köy korucularını taşıyan sivil plakalı bir minibüsün geçişi sırasında, PKK'lılar tarafından daha önce yola döşenen patlayıcı, bugün saat 09.20 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirildi.

Saldırıda minibüs yoldan çıkıp şarampole yuvarlanırken, yaralanan 4 korucu ve 6 asker Derik ve Kızıltepe Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen 3 asker kurtarılamayarak şehit oldu, 4 korucu ve 3 askerin tedavisi ise sürüyor.

Olay yerinde patlamanın etkisi ile geniş bir çukur açılırken, Kızıltepe-Derik karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Patlama bölgesinde sevk edilen çok sayıda asker, bölgede geniş bir güvenlik kordonu oluştururken, olay yerine kimse yaklaştırılmadı. Güvenlik güçleri kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

DHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları