loading
close
SON DAKİKALAR

MEB'den, 'Gökte yaratılıp yere indirilen, Kudüs’te ümitler hep diridir' konulu resim yarışması!

MEB'den, 'Gökte yaratılıp yere indirilen, Kudüs’te ümitler hep diridir' konulu resim yarışması!
Tarih: 23.11.2018 - 16:20
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, Erzurum’dan bir Anadolu lisesinin başvurusu üzerine, Türkiye genelinde “Kudüs” temalı resim yarışması düzenleme kararı aldı.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün ülke çapında bütün özel ve resmi liselere duyurduğu resim yarışmasının konusu “Gökte yaratılıp yere indirilen, Müslümanlar’ın istiklal ve istikbali Kudüs’te ümitler hep diridir” olarak belirlendi. Milli Eğitim Temel Kanunu’nda “Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine aykırı siyasi ve ideolojik telkinler yapılmasına ve bu nitelikteki günlük siyasi olay ve tartışmalara karışılmasına hiçbir şekilde meydan verilmez” hükmü bulunuyor.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; Liselerde 9,10,11 ve 12. sınıfların katılımının beklendiği projenin amacı “Geleceğimizin teminatı gençlere, Müslümanlar’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı bağrında taşıyan ve Rasullüllah’ın (s.a.s.) İsra ve Miraç mucizesine şahit olan Kudüs’ün, Müslümanlar için dini ve sembol değerinin yüksek kutsal bir mekân farkındalığını oluşturma ve sanatsal olarak ifade edebilme yeteneklerini ortaya çıkarılmasını sağlayarak çalışılan eserlerin Erzurum Yakutiye Kent Meydanı’nda sergilenmesi” olarak açıklandı. Projenin koşullarında ise resimlerin “Milli Eğitim Temel ilkelerine ve genel ahlak kurallarına uyması”nın talep edilmesi de dikkat çekti.

Amaç ‘farkındalık’

Okul yetkilileri ise projenin tek amacının “farkındalık” olduğunu söyledi. Okul yetkilisi, “Kudüs’te İsrail’in bir baskısı var, zulmü var. Biz bu farkındalığı arttırmak için böyle bir etkinliği uygun gördük” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları