loading
close
SON DAKİKALAR

Meclis başkanlık seçimleri bugün başlıyor

Meclis başkanlık seçimleri bugün başlıyor
Tarih: 30.06.2015 - 11:16
Kategori: Gündem

TBMM'de bugün yapılacak başkanlık seçimi için 4 partiden birer aday yarışacak...

7 Haziran 2015'te yapılan seçimlerden sonra Meclis Başkanlığı için ilk iki tur oylama bugün yapılacak. Başkanlık için Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat yarışacak.

Başkanlık seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tam sayısının üçte ikisinin (367), üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan başkan seçilecek. Bugün yapılacak ilk iki turdan sonuç alınamazsa, üçüncü ve dördüncü turlar yarın gerçekleştirilecek.

Meclis Başkanlığı seçiminin ardından partiler divan üyeliklerine kimlerin ismini vereceğini belirleyecek. Meclis Başkanlık Divanı üyeleri 8 AKP, 4 CHP, 3 MHP ve 3 HDP'li üyeden oluşacak. Divanın oluşmasının ardından hükümeti kurmak için 45 günlük yasal süreç de başlayacak.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları