loading
close
SON DAKİKALAR

Melih Aşık: 100 bin engel!

Melih Aşık: 100 bin engel!
Tarih: 09.01.2018 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık: Van’da bir stant kurulmuş, kadınlar 'Pembe otobüs istiyoruz' diyorlar. Ancak stantta hazır bulunanların tümü erkek. Ortada tek kadın görünmüyor.

Meral Akşener 2019 seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi?

Akşener’in aday olabilmesi için malum; halktan 100 bin imza toplanması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fransa gezisi öncesi “100 bin imzanın noter kanalıyla toplanacağını” bildirdi.

Doğu Perinçek’i 100 bin imza ile aday göstermeye hazırlanan Vatan Partisi’nin Genel Sekreteri Utku Reyhan ise dedi ki:

- 100 bin seçmenin hangi usulle bir kişiyi Cumhurbaşkanı adayı göstereceğine ilişkin henüz bir uyum yasası çıkartılmamıştır. Yeni Anayasa’da noterden söz etmemektedir. Dolayısıyla buradaki belirsizlik sürmektedir...

İmzaların noter kanalıyla toplanması şart koşulursa her bir imza için asgari 150 liradan, 100 bin imza için toplam 15 milyon lira noter masrafı gerekecek.

Demir Kilise

Titiz bir restorasyonla yenilenen, Demir Kilise adıyla ünlü Stevi Stefan Bulgar Ortodoks Kilisesi, pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’un katılımıyla açıldı. Dünyada eşi bulunmayan bu kilise İstanbul’un tarih süsüdür. Haliç’in incisidir. Yenilenmesine emeği geçen herkesi kutlamak gerekiyor...

Türk - Bulgar ilişkilerinin gelişmesi iyidir. Ancak kimi sorunlar sürüyor. Hatta sorunlara yenileri ekleniyor. Örneğin Göçmenlere Yardım Derneği Ankara Sekreteri Dr. Özcan Şimşek diyor ki:

“Bulgaristan, yasa dışı göçmenlere tedbir olarak sınıra tel örgü çekmiş ancak bu işlemi yaparken maalesef Türkiye topraklarının 70 - 80 santim içine girmiştir. 270 kilometrelik sınır hattı dikkate alındığında o bölgede önemli büyüklükte Türkiye toprağı Bulgaristan sınırı içine alınmıştır.”

VAN

Van’da bir stant kurulmuş, kadınlar “Pembe otobüs istiyoruz” diyorlar. Ancak stantta hazır bulunanların tümü erkek. Ortada tek kadın görünmüyor. Bir okurumuz soruyor:

- O otobüsün şoförü erkek mi olacak kadın mı? Peki otobüsün durakları da ayrı olacak mı? Duraklarda erkek ve kadının birlikte beklemesine karşı önlem yok mu!

OTURTMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarında manşetleri de bizzat veriyor... Örneğin Paris dönüşü uçakta sözün bir yerinde “Vurduk mu oturturuz” deyimini kullanıyor. Ertesi gün o söz manşetlerde... Vurduk mu oturturuz deyince Aziz Nesin’i yıllarca uğraştıran bir dava aklımıza geliyor. Aziz Nesin, “Savulun Sosyalizm Geliyor” adlı kitabının bir yerinde bu deyimi kullanmıştır. Fakat dizgi hatası sonucu t yerine s harfi geliyor. Deyim “Vurduk mu osu..ruz” şeklinde yayımlanıyor. Aziz Abi uzun süre bu dizgi hatası yüzünden yargılanmış, yakasını cezadan zor kurtarmıştı.

CEPTEL

TRT’de Öteki Gündem adlı programda konuşan İstanbul Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Yavuz Örnek dedi ki:

“Hazreti Nuh, gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için onu cep telefonuyla aradı…

Bu gemi nükleer enerji ile çalışıyordu…”

Sosyal medya üç gündür bu filim pardon bilim adamını konuşuyor. Fakat şu sorulmuyor; Pelin Çift hanım bu zatı acaba hangi bilimsel yeteneğinden dolayı ve kimin tavsiyesiyle programa çıkardı?

Bu komedide programcının sorumluluğu yok mu?

YURT

Kadıköy Anadolu Lisesi’nin pansiyon binası deprem riski, fiziki yetersizlik gibi nedenlerle bu öğretim yılı öncesi aniden kapatıldı. 300 dolayında öğrenci açıkta kaldı. Ancak veli derneklerinin başvurusuyla Kadıköy Belediyesi harekette geçti, 4 ay içinde 150 kız ve 150 erkek öğrencinin barınabileceği lokantası da olan bir yurdu prefabrik olarak inşa etmeyi başardı.

Öğrenci yurdu yarın açılıyor. Kadıköy Belediyesi ve veliler büyükçe bir alkışı hak ediyor.

Melih Aşık: Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları