loading
close
SON DAKİKALAR

Melih Aşık: 'Boş ol kadın'

Melih Aşık: 'Boş ol kadın'
Tarih: 09.12.2017 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık: Bu adımlar laikliğin, kadın haklarının ve insan haklarının inkârından başka şey değildir.

Diyanet’e bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu fetva verdi:
- “Bir kimse karısının yüzüne karşı boş ol diyerek onu boşayabilir.”

Bu fetvaya karşı şaşkınlık sürerken Yüksek Kurul şunu ekledi:

“Bir kimse, yüzüne karşı ‘seni boşadım, benden boş ol’ gibi boşamayı ifade eden sözleri şifahî olarak söylemek suretiyle, eşini boşayabileceği gibi, bu sözleri telefon, mektup, mesaj, internet ve faks yoluyla bildirerek de boşayabilir. Bu durumda boşama hükümleri, kadının mektubu okuduğu andan itibaren başlar...”

Bunlar şaka mı? Hayır... Yüksek Kurul bunları yazılı olarak açıkladı.

Peki aynı şekilde kadın da erkeği boşayabiliyor mu? Hayır, bu hak yalnızca erkeğe ait. Bu adımlar laikliğin, kadın haklarının ve insan haklarının inkârından başka şey değildir.

Lozan’a bakarken!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünkü Batı Trakya gezisinde Lozan Antlaşması’nın azınlıkların özgürlüklerini garanti eden maddelerinin uygulanmasını istedi, şöyle konuştu:

- Sizlerin Lozan Antlaşması, AB müktesebatı ve evrensel insan hakları anlayışına uygun olarak her türlü imkandan yararlanmanızı istiyoruz. Bu çerçevede AİHM kararlarının uygulanmasını bekliyoruz. Görüştüğüm tüm Yunanistan yetkililerine bunları ifade ettim. Azınlık sorunlarının çözümünü de kolaylaştıracaktır. Bunların çözümü ise, Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine daha da yakınlaştıracaktır.

Batı Trakya’nın sıkıntıları yıllardır sürüyor. Müftü seçimi başta olmak üzere soydaşlarımızın türlü şikayeti var...

Bu konularda Yunanistan’a baskı yapmamız yersiz değildir.

Lozan’ın güncellenmesine gelince... Bunun pratik zorluğu bir yana...

Galiba daha önce Yunanistan’ın Lozan’a yönelik ihlallerini ele almak gerekiyor. Silahlandırılması kesinlikle yasaklanmış Ege’deki adaları silahlandırması bunlardan biridir. Yunanistan Limni başta olmak üzere Ege adalarına silah ve asker yığmıştır. İşgal ettiği 18 adaya da üsler kurduğunu kimi haberlerden öğreniyoruz... İki ülkenin Lozan’a dokunmayarak ikili sorunları masaya yatırması iyi olur. İki ülkenin karşılıklı barışa, klasik deyimle, her zamankinden çok ihtiyaçları var.

TARİHÇİ

Usta tarihçi ve yazar Orhan Koloğlu’nun yeni kitabı “İstanbullu - Şehroğlanı ile Şehrkızı” Tarihçi Kitabevi etiketiyle yayımlandı…

Fetihten günümüze İstanbul’daki yaşamın hem yerli hem de yabancı resim ve karikatürler eşliğinde aktarıldığı bu çalışma tarih bilgimize anlamlı katkılar yapıyor.

Koloğlu cumartesi günü Moda’da Tarihçi Kitabevi’nde bir konferans veriyor, devamında kitaplarını imzalıyor.

Orhan Bey bir huzurevinde yaşıyor. Sabah akşam çalışıyor. Elindeki belgeleri özenle kitaplaştırıyor. Ve... Yazdığı kitaplardan tek kuruş telif ücreti almıyor. Bunlar benim halka borcumdur, armağanımdır, diyor... Uzun ömürler diliyoruz bu saygıdeğer yazarımıza...

MESAJ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Temmuz 2016 tarihli 93. yıl Lozan mesajı şöyleydi:

“Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zafer, Lozan Antlaşması ile diplomasi ve uluslararası hukuk alanına taşınarak tescil edilmiştir.

Bu anlaşma, yeni kurulan devletimizin tapusu niteliğindedir.”

ZEHİR

Meclis’in gündeminde hayvanları korumayı öngören bir kanun tasarısı var. Bu tasarının Meclis’ten geçmesi için toplumsal baskı artıyor. Ancak tasarıda büyük bir eksik var. Bu eksiği hayvan hakları savunucularından Şebnem Ebinç şöyle anlatıyor:

- Mevcut kanun tasarısı sadece vatandaşlardan hayvanlara gelen işkence, vahşet ve kötü muameleyi CEZA kapsamına almaktadır. Oysa, hayvanlara en büyük darbe belediyelerden geliyor. Belediyeler çoğu kez başkanın bilgisi ve emri ile hayvanları toplu halde öldürüyor, zehirletiyor... Tasarıya belediyeler mutlaka eklenmelidir...

Melih Aşık: Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları