loading
close
SON DAKİKALAR

Melih Aşık; Türkiye hedefte!

Melih Aşık; Türkiye hedefte!
Tarih: 14.12.2017 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Stratejiyi hazırlayan ekibin başındaki Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster, yaptığı basın toplantısında ABD çıkarlarına küresel tehdit olarak Çin ve Rusya’nın adlarını verdi.

ABD Başkanı Donald Trump önümüzdeki pazartesi günü yeni ulusal güvenlik stratejisini açıklayacak.
Stratejiyi hazırlayan ekibin başındaki Ulusal Güvenlik Danışmanı General McMaster, yaptığı basın toplantısında ABD çıkarlarına küresel tehdit olarak Çin ve Rusya’nın adlarını verdi.

İki süper gücün uluslararası düzeni tehdit ettiğini öne sürdü.
İkinci olarak “haydut devletler” olarak tanımladığı İran ve Kuzey Kore’ye değinen McMaster bu ülkelerin “terörü desteklediğini ve kitlesel imha silahları ele geçirme arzusunda olduğunu” savundu.
McMaster üçüncü tehdit olarak ise cihatçı radikal örgütleri gösterdi...
Ve bu örgütlerin ana destekçileri olarak Türkiye ve Katar’ın adlarını saydı.
AKP’nin yükselişinin Batı ile sorunları büyüttüğünü ekledi.
Konuyu dikkatle takip eden emekli general Nejat Eslen:
“Türkiye’nin adı Amerikan strateji belgesinde yer alırsa bu Türkiye için olağanüstü kötü bir gelişme olur” diyor... Ve ekliyor:
- Kaldı ki ABD kuzey komşumuz Rusya ile doğu komşumuz İran’ı düşman ilan etmektedir. Arada kalan Türkiye’nin bundan böyle Atlantik ile Avrasya arasında bir denge politikası izlemesi mümkün olmayacaktır. Ankara bir “taraf seçmeye” mecbur kalacaktır. Zarrab davası da bana göre aynı amaca yöneliktir. Çok önemli gelişmeler yaşıyoruz...

Nasıl büyüdük!


Yılın üçüncü çeyreği için açıklanan yüzde 11.1’lik büyüme oranı iktidar ve yandaşlarını adeta coşturdu. Peki vatandaşın ekonomisinde hiçbir şey büyümezken bu rekor nereden çıkmıştı?
Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, dünkü yazısında yüzde 11.1’lik büyümenin sırrını şöyle açıklıyordu:
“Türkiye ekonomisinde bu yıl üçüncü çeyrekte olağanüstü gelişmeler yaşanmış değil. Geçen yıl üçüncü çeyrek çok kötüydü, bu yılın oranı da geçen yılki o çökmüş ekonomiyle kıyaslama yapıldığı için yüksek çıktı, hepsi bu.
GSYH, geçen yıl üçüncü çeyrekte gerilememiş olsa ve normal seyrinde büyüme gösterseydi, bu yılın üçüncü çeyreğinde oluşacak büyüme yüzde 5 dolayında kalacaktı.”

SANAT

Sanatçı Zuhal Olcay 5 Ağustos akşamı Kadıköy’de bir mekânda şarkı söylerken “Boş vermişim dünyaya” isimli şarkıyı değiştirerek söylediği için 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Gerekçe; Cumhurbaşkanı’na hakaret... Peki Zuhal Olcay mahkemede:
- Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan değil Parti Başkanı Erdoğan’dan söz ettim, derse ne olacak? Yargıç için ne zor karar!

HALUK

Şarkıcı Haluk Levent’e yürekten alkışlar...
Ayvalık’ta yangından zarar gören alanı ağaçlandırmak için kampanya başlattı.
Doğasever gönüllülerle birlikte yarın bu alana 33.350 adet fidan dikecekler...
Sonsuz teşekkürler..

TİVİT


Vatandaş tivit atmış:
“Elçilik taşıma kararını alan Trump olmasına rağmen bizimkiler İsrail’i protesto ediyor. Tamam işgalci İsrail’in günahı büyük ama bu olayda tepkinin hedefi ABD olmalıydı. Bence devleti “turp ısıran” muhtar yönetsin. En azından kimi protesto edeceğini biliyor...”

BEYGİR

CHP Milletvekili Muharrem İnce:
- Bu iktidar beygirleri de çok yordu, diyor...
O da nereden çıktı derseniz... Muharrem İnce’ye göre mevcut iktidar Şans Topu, İddaa, Spor Loto gibi yeni şans oyunları yaratmış, bu arada at yarışlarının sayısını artırmıştır. İnce diyor ki:
- Eskiden beygirler haftada iki gün koşardı, şimdi yedi gün koşuyor. Bu iktidar döneminde yalnız insanların değil, beygirlerin de anası ağlıyor...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları