loading
close
SON DAKİKALAR

Memur adayları: 15 Temmuz, liyakatli alım için milat olsun

Memur adayları: 15 Temmuz, liyakatli alım için milat olsun
Tarih: 25.07.2016 - 15:07
Kategori: Gündem

Memur adayları: Siyasi yandaşlığa, akrabalığa, cemaatçiliğe, mezhebe göre personel alma imkanı veren tüm uygulamalara son verilmelidir.

Memur adayları, darbe girişiminin peşi sıra devletin tüm kurumlarında sayısı 50 bine yaklaşan açığa almaların ardından siyasi yandaşlığa, akrabalığa, cemaatçiliğe, mezhebe göre personel alma imkanı veren tüm uygulamalara son verilmesini istiyor.

memurlar.net sitesinden yapılan açıklamada, "15 Temmuz darbesi göstermiştir ki, devlete personel alımı, devleti ele geçirme eksenli değil liyakat esaslı olmalıdır" denildi.

memurlar.net'te yer alan açıklama şöyle; 

"Türkiye, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana, kamuya personel alımında, kendine yakın insanların devlete girmesi için bir fırsat olarak kullanmıştır.

Yani, kendine yakın insanların Devlete alınması, Ak Parti ile başlamamıştır. Ancak Ak Parti ile de bu uygulama son bulmamıştır.

15 Temmuz darbesi liyakat esaslı bir yeniden yapılanma için milat olmalıdır. Zira 15 Temmuz darbesi ile görülmüştür ki, sizden olduğunu düşündüğünüz insanlar sizi vurmuş veya yaşananlara göz yummuştur. 14 yıldır yapılan mülakatlara, sözlü alımlara rağmen Diyanet'ten AFAD'a, MEB'den Emniyet'e binlerce kişi sızmıştır.

Bu nedenle, siyasi yandaşlığa, akrabalığa, cemaatçiliğe, mezhebe göre personel alma imkanı veren tüm uygulamalara son verilmelidir.

Diğer taraftan, devlete personel alımına liyakat getirilirken, alımdan sonra güvenlik soruşturması getirilmeli ve güvenlik gerekçesiyle tehlikeli görülenlerin atama işlemleri iptal edilmelidir. Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde yapılacak düzenlemeyle, kamuya tüm personel alımları kapsama alınmalıdır. Yani alım liyakatli olmalı ama atama işlemi yapılırken güvenlik soruşturması aranmalı!

15 Temmuz darbesinin, liyakatli bir sistem kurulmasına imkan tanıyan bir düzenleme için fırsat olmasını umut ediyoruz."


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları