loading
close
SON DAKİKALAR

Metal işçileri 1 Mayıs’ı İstanbul dışında kutlayacak

Metal işçileri 1 Mayıs’ı İstanbul dışında kutlayacak
Tarih: 28.04.2016 - 18:13
Kategori: Sendika

Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, 1 Mayıs’ın Taksim dışında kutlanmasının bugüne kadar verilen mücadelenin yok sayılması anlamına geldiğini ifade etti.

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’un 1 Mayıs’ın Bakırköy’de kutlaması kararına tepki gösteren Birleşik Metal İş Sendikası üyeleri 1 Mayıs’ı İstanbul dışındaki merkezlerde kutlayacak.

DİSK’ bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, emek örgütlerinin 1 Mayıs’ı Bakırköy’de kutlama kararına tepki göstererek metal işçilerinin Gebze ve Eskişehir başta olmak üzere İstanbul dışındaki merkezlerde kutlamalara katılacağını dile getirdi. 

Serdaroğlu, 1 Mayıs’ın Taksim dışında kutlanacak olmasının bugüne kadar verilen mücadelenin yok sayılması anlamına geleceğini vurgulayarak, “Taksim’de değil de İstanbul’da başka bir yerde kutlama gerçekleştiriyorsanız bundan sonraki süreçte Taksim’in talep edilme hakkının ortadan kaldırılmasına vesile oluyorsunuz demektir” diye konuştu.

“Taksim talebimizden vazgeçmiyoruz”

DİSK’in Bakırköy’de 1 Mayıs’ı kutlama kararını ‘Teslim olmak’ şeklinde yorumlayan Serdaroğlu, “10 gün önce DİSK Başkanlar Kurulu kararının Taksim olduğu açıklandı. Bu süre içinde ne değişti. Başkanlar Kurulu Taksim diyor da DİSK yönetimindeki insanlar Bakırköy diyorsa bir çelişki var. DİSK’in geleneklerine aykırı şekilde kutlama kararı doğru bir yaklaşım değil. 1 Mayıs’a 3 gün kala Taksim’de değil deyip başka bir alanı işaret etmek işi sulandırmaktır. Meselenin içini boşaltmaya çalışıyorlar, teslim olmuş durumdalar. DİSK’e yakışan bir davranış değil” dedi.

Devletin müdahalesi olmadığında sorun yaşanmadığının altını çizen Serdaroğlu şu açıklamalarda bulundu: “Özellikle 2007, 2008 ve 2009’da çok fazla devlet şiddetine maruz kalındı. 2010,2011 ve 2012’de çok güçlü 1 Mayıslar gerçekleştirildi. Taksim Meydanı’nda muhalif seslerin toplanarak taleplerini dile getirmesi, hükümeti eleştirmesi rahatsızlık yarattı. 2013’ten sonra da inşaat ve düzenlemeler gerekçe gösterilerek tekrar yasakladılar. Bundan sonraki süreçte de güvenlik gerekçesiyle mitinglere izin verilmeyeceğini söylüyorlar. Her yerde saldırılar olabiliyor. Teröristlerle, Taksim’de saldırı yapılır da Bakırköy’de yapılamaz, diye bir anlaşma mı var? 2010’da başlayan Taksim’deki kutlamaların bundan sonra da mutlaka gerçekleştirilmesi için Taksim talebimizden vazgeçmiyoruz.”


Özlem Çoban - Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları