loading
close
SON DAKİKALAR

Metal işçilerinin grev kararlılığı işverene geri adım attırdı

Metal işçilerinin grev kararlılığı işverene geri adım attırdı
Tarih: 30.01.2018 - 17:14
Kategori: Sendika

Metal işçilerinin haklarını alabilmek için Bakanlar Kurulu yasağına rağmen 2 Şubat'ta greve çıkma kararlılığı işverene geri adım attırdı.

Birleşik Metal İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, "AKP hükümetinin grev yasağına rağmen Türkiye'de ilk kez işveren teklifini 2 kez yükselmiş ve sonuçta başarılı bir sözleşme hayata geçirilmiştir" denildi.

Sendikanın Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Her türlü baskı ve saldırılara direnen Yiğit metal işçileri emeklerinin karşılığını aldılar. 2 Yıllık sözleşme ile ilk altı ay için 506 tl net zam Tamamlayıcı sağlık sigortası, %23 sosyal haklara zam ve çeşitli kazanımlar elde ettiler. Taleplerini büyük oranda hayata geçirdiler. MESS'in sendikamıza teklif ettiği bütün maddeler geri çekilmiş olup, AKP hükümetinin grev yasağına rağmen Türkiye'de ilk kez işveren teklifini 2 kez yükselmiş ve sonuçta başarılı bir sözleşme hayata geçirilmiştir. Biz bitti demeden bu kavga bitmez dedik, öyle de oldu" dedi.

Birleşik Metal İş Sendikası Başkanı Adnan Serdaroğlu, ISUZU fabrikası önünde işçilere MESS'le imzalanan anlaşmaya ilişkin bilgilendirmede bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları