loading
close
SON DAKİKALAR

Meteoroloji’den yağmur uyarısı

Meteoroloji’den yağmur uyarısı
Tarih: 19.04.2014 - 11:53
Kategori:

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak...

Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalması beleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Yağışların; sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmaması tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’da kuvvetli, (30-60 km/s) İç Anadolu’nun güneyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Yağışların; sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı, kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Rüzgarın ise Marmara’nın güneybatısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’da kuvvetli olarak (30-60 km/s), İç Anadolu’nun güneyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Yetkililer çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatle ve tedbirli olmaları gerektiğine dikkat çekti.

İç Anadolu bölgesinde yer yer toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(16)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (17)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı.(17)
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu. (16)
DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu.(25)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatısında güney ve günaeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi öngörülüyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde İzmir, Aydın ve Muğla, öğle saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, rüzgarın; Kıyı Ege’de güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi tahmin ediliyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Batı Akdeniz ile Adana çevrelerinin, öğle saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi rüzgarın, Batı Akdeniz’de yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/s) esmesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Niğde çevrelerinin, öğleden sonra bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi rüzgarın; bölge genelinde kuvvetli olarak (30-50 km/s), güneyinde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgede yer yer toz taşınımı öngörülüyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz’in sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi öngörülüyor.
DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçmesi tahmin ediliyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları