loading
close
SON DAKİKALAR

Metin Oktay mezarı başında anıldı

Metin Oktay mezarı başında anıldı
Tarih: 13.09.2018 - 14:52
Kategori: Spor

Türk futbolu ve Galatasaray'ın unutulmaz oyuncularından Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 27. yıl dönümünde Topkapı Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Metin Oktay, vefatının 27. yıl dönümünde Topkapı Kozlu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine; Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, 2. Başkan Abdurrahim Albayrak, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Recevik, Özgür Savaş Özüdoğru ve Dilek Kutlu, Metin Oktay'ın yakınları, futbol altyapı sporcuları, Mardin Nusaybin Futbol Okulu öğrencileri, 1905 GSYİAD Başkanı İbrahim Hatipoğlu ve sarı-kırmızılı taraftarlar katıldı.

Anma töreninde konuşan Başkan Cengiz, “Galatasaray’ın sadece bir tutku değil bir din, bir inanç, bir mezhep gibi bir tutku olduğunu dile getiren bir insandı. Bizim kuşağımızda onun etkisi çok büyük. Bugün Kars’tan Antalya’ya, Edirne’ye aklınıza gelebilecek bu coğrafyada Galatasaraylılar varsa bunun en büyük nedenlerinden biri Metin Oktay’dır. Türk futbolu onlarca gol kralı çıkardı. Onlarca müthiş futbolcular geldi. 30’ar, 40’ar gol atanlar oldu yerli ve yabancı. Olay sadece gol atmak, gol kralı olmak değil, olay insan olmak, olay idol olmak. Sadece saha içinde değil saha dışında da bir karakter olmak. Metin Oktay o karakter idi. Bizler idol olarak küçüklüğümüzde onu aldık. Bugünün gençleri yani özellikle 8-12 yaş kuşağı çok önemlidir bir ülkenin gelişiminde. Dinamosu ve itici gücü olacaktır. O gücün sportif anlamda bir idole kavuşmasını isterim. Şu anda adaylar var fakat bir Metin Oktay yok. Ben yıllardır bunun eksikliğini görüyorum. Metin Oktay'lar, Can Bartu'lar, Lefter'ler, Hakkı Yeten'ler, Şeref'ler gittikten sonra maalesef Türk toplumu spor anlamında idollerini pek yetiştiremedi. Geldi bir takım değerli sporcular ama bir Metin Oktay biraz önce söylediğim isimler olamadılar. Umarım benim temennim olur. Bu çocuklar idollere, örnek alacakları karakterlere sahip olurlar” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları