loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli'de EVKA projesi sertifikaları verildi

Mezitli'de EVKA projesi sertifikaları verildi
Tarih: 26.10.2016 - 16:50
Kategori: Yerel

Mezitli Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) sona erdi.

Mezitli Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle ev kadınlarının kişisel gelişimlerine yönelik hazırlanan Ev Kadınları Eğitimi Projesi (EVKA) sona erdi.

Mersin Kadın Üretici Pazarı’nda kendi ürettikleri ürünleri satan yaklaşık 90 kadının katıldığı programda Birsen Feray Biçgel ‘Kirlenen Dünya ve Geri Dönüşüm’, Dr. Güran Dinçer ‘Ev Kazaları ve İlk Yardım’, Opr. Dr. Mustafa Belle ‘Erken Tanı Hayat Kurtarır’, Toros Üniversitesi’nden Mervan Teselli ‘Madde Bağımlısı Gençler’, Av. Seher Yalçınkaya Çetin ‘Kadın Hakları’, Aslı Gökçe ‘Kendimi Seviyorum’, Dr. Özlem Yüksekbaş ‘Kalp Sağlığı ve Sosyolog Kunter Kurt ‘Aile İçi İletişim’ konularında dersler verildi. 

Projenin tamamlanmasının ardından kursiyerlere Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı törenle sertifikaları verildi.

KADIN ÜRETİCİ PAZARI ÇOK ÖNEMLİ BİR OLAY

Törende konuşan Başkan Neşet Tarhan, Kadın Üretici Pazarı’ın birçok konuyu, içersine alan bir proje olduğuna dikkat çektiği konuşmasında, “Kadın Üretici Pazarı ekonomik bir olaydır çünkü kadınlar kendi ürettikleri ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyorlar. Sosyal bir olaydır; kadınlar toplumda ikinci planda kalmanın önüne geçerek eşit birey olma fırsatı yakalıyorlar. Siyasi bir olaydır; kadınlarımız özgüven kazanarak önemli yerlerde aday ve temsilci olacaklar. Bunun gibi pek çok nedenden ötürü Kadın Üretici Pazarı’nı çok önemsiyorum” dedi.

KADINLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ YERLERDE OLACAK

EVKA Projesi kapsamında Mersin Rotary Kulübü’nün işbirliği ile önemli birlikteliğe imza atıklarının da altını çizen Başkan Tarhan, “Her alanda başarı kazanan kadınlarımıza Mersin Rotary Kulübü gibi sivil toplum kuruluşları da destek verirse çok başarılı işler ortaya çıkıyor. Biz kadınlarımızın bu destelerle yarınlarda çok önemli yerlerde olacağından eminiz. Projede emeği olan, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları