loading
close
SON DAKİKALAR

Mezitli’de kardeşlik sofrası kuruldu

Mezitli’de kardeşlik sofrası kuruldu
Tarih: 04.07.2015 - 16:13
Kategori: Yerel

Mezitli Belediyesi ile sivil toplum örgütleri el ele verip, kardeşlik sofrası kurdu

Mezitli Belediyesi ile sivil toplum örgütleri el ele verip, kardeşlik sofrası kurdu. Herkesin kendi yemeğini hazırlayıp getirdiği ‘Yeryüzü Sofrası’nda aynı niyetlerle tutulan oruçlar, okunan dualarla açıldı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ramazan Ayı’nın sofralara yansıyan bereketini, gündelik hayata da taşıdı. Bu kapsamda da sivil toplum örgütü üyeleri, Mezitli Belediyesi Emekli Evi yanında Mezitli Belediyesi’nin kendilerine tahsis etmiş olduğu yeşil alanda bir araya gelip, ‘Yeryüzü Sofrası’ kurdu. Herkes işin bir ucundan tuttu, imece usulü bir çalışma ortaya konuldu.

GÖNÜL SOFRASI KURDULAR

Farklı meslek ve yaş gruplarından onlarca insan, evlerinde büyük bir özenle hazırlamış oldukları çeşitli yemekleri paylaştı. Birbirini hiç tanımayan ve ilk defa gören genç kız ve anneler, burada hazırlanan yemekleri dağıtıp, sofradan herkesin faydalanmasını sağladı. Aynı niyetlerle tutulan oruçlar, kurulan gönül sofrasında okunan dualarla açıldı. Etkinlikte yeni dostluklar kurulurken, mevcut dostluklar da pekiştirildi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları