loading
close
SON DAKİKALAR

Mezun olduğu okulda bile Kubilay'ı anmaya engel oluyorlar

Mezun olduğu okulda bile Kubilay'ı anmaya engel oluyorlar
Tarih: 28.06.2016 - 15:18
Kategori: Gündem

Bakanlık CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun gerici ayaklanmada şehit edilen Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın mezun olduğu okulda her yıl yapılan anma törenlerinin neden iptal edildiği sorusuna cevap verdi.

CHP Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, tarihe Menemen olayı olarak geçen gerici ayaklanmada şehit edilen Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın mezun olduğu okulda her yıl yapılan anma törenlerinin iptal edilmesini Meclis’e taşımıştı.

Altaca Kayışoğlu, Muallim Mektebi olarak bilinen Mehmet Çelebi Lisesi’ni bitiren Devrim Şehidi Kubilay’ın mezun olduğu okulda her yıl anıldığını hatırlatarak, “2015’te bu törenlere izin verilmedi. İptal edildi.
Kubilay’ı anma etkinliklerinden neden rahatsızlık duyulduğunu elbette bizler biliyoruz ancak, iptal gerekçelerini açıkça ifade etmediklerini görüyoruz.
Okul bahçesinde düzenlenen törene izin vermeyenlerden sağlıklı bir bilgi alınamadığı için konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşımak zorunda kaldık.
23 Aralık 2015 tarihinde yaşanan bu skandalı bir gün sonra Meclis’e taşıdık ancak yanıtını yeni aldık.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın soru önergemize verdiği yanıtta anma töreninden bir rahatsızlık duyulmadığı, aksine bir başvuru olmadığı için etkinliğe izin verilmediği belirtiliyor.
Biz biliyoruz ki, böyle bir başvuru var.
Ancak, görülen o ki bürokrasi, Milli Eğitim Bakanlığı’na ya doğru bilgi aktarmıyor ya da devlet, göz göre yalan söylüyor” açıklamasında bulundu.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Gelen yanıttan anlıyoruz ki uydurma bir gerekçeyle anma töreni iptal edilmiş.
Üç soru sorduk
Bursa’da eski adıyla Muallim Mektebi olarak bilinen Çelebi Mehmet Lisesi’nde yapılan Devrim Şehidi Kubilay’ı anma programı bu yıl neden yapılmamıştır?
Bu soruya gelen yanıt; başvuru olmadığı için izin verilmediği yönünde.
Ama başvuru var.
İkincisi bu karar kime ait?
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen yanıt Bursa Valiliği’ni işaret ediyor.
Üçüncü soru ise böyle bir anma töreni kimleri rahatsız etmektedir?
Yanıtta, böyle törenlerden rahatsızlık duyulmadığı belirtiliyor.
Mademki rahatsızlık duyulmuyor, öyleyse her yıl yapıldığı herkesçe bilinen böyle bir tören için varsayalım ki başvuru yapılmadı; bir rahatsızlık söz konusu değilse buna rağmen neden izin verilmedi?

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları