loading
close
SON DAKİKALAR

Milli Eğitim'den okullara ilginç yazı: Özel Büro’lar adres peşinde

Milli Eğitim'den okullara ilginç yazı: Özel Büro’lar adres peşinde
Tarih: 13.06.2018 - 11:26
Kategori: Eğitim

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Büro’lar, okul müdürlerine yazı göndererek öğrencilerin adres bilgilerinin kendilerine iletilmesini talep etti. Öğretmenler uygulamaya tepki gösterdi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Özel Büro” tarafından ilçe müdürlüklerine talimat yazısı gönderilerek, öğrencilerin adres bilgileri istendi. Özel Büro’lar tarafından okul müdürlerine WhatsApp üzerinden gönderilen mesajda, “Her öğrencinin adı ve soyadı ile ikamet adresinin Excel formatında hazırlanması gerekiyor” denildi.

“Yanlış anlaşıldı”

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Okul müdürlerinin kendilerine aktardığı mesajla talimattan haberdar olan öğretmenler, öğrencilerin adres bilgilerinin bu şekilde toplanmasının yasadışı olduğunu belirterek tepki gösterdi. Öğretmenlerin itirazı üzerine okullara resmi bir yazı gönderen Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “meselenin yanlış anlaşıldığını” savundu. Yazıda, öğrencilerin detaylı adreslerinin istenmediği, sadece mahalle bilgisinin talep edildiği ileri sürüldü.

“Ne amaçla kullanılacak?”

Öğrencilerin kişisel bilgilerinin yasalarla korunduğuna dikkat çeken Veli-Der Buca Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Candemir, “Öğrencilerin adres bilgileri e-okul sisteminde bile bulunmamaktadır. Kişisel bilgilerin bu şekilde toplanmasını kabul etmek mümkün değil” diye konuştu. İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan Özel Büro’nun amacının bilinmediğini ifade eden Candemir, “Bu adresler ne için kullanılacak, kimlerle paylaşılacak?” diye sordu. Candemir, öğrencilerin adreslerinin seçimlerden hemen önce toplanmak istenmesinin dikkat çekici olduğunu söyleyerek, “Bu adreslerin seçim çalışmasında kullanılacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

“Suç duyurusunda bulunacağız”

Okullarda geçen hafta AKP propagandası yapılan kitapçıkların dağıtıldığını hatırlatan Candemir, şunları kaydetti:
“İzmir’de son günlerde öğrencilerimiz, seçim çalışmalarına alet edilmeye çalışılmakta, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bu çalışmalara göz yummaktadır. Çocuklarımızı siyasal çalışmalarınıza alet etmenize asla izin vermeyeceğiz. Öğrencilerimizin adreslerini yasadışı şekilde toplayan kişiler ve kurumlar hakkında Veli-Der olarak suç duyurusunda bulunacağız.”

“Yasaya aykırı”

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da adres bilgilerinin bu şekilde toplanmasının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı olduğunu belirterek, “Okul yönetimi öğretmenlerden bu bilgileri istiyor ve ‘İlçe milli eğitime göndermek zorundayız’ dışında başka bir şey söylemiyor” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları