loading
close
SON DAKİKALAR

Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı'nın kapatılması kararı okul önünde protesto edildi

Mimar Sinan Devlet Konservatuvarı'nın kapatılması kararı okul önünde protesto edildi
Tarih: 22.06.2018 - 16:08
Kategori: Gündem

Beşiktaş'taki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuarı’nın tahliye edilmesi kararına karşı okul önünde basın açıklaması yapıldı.

Mimar Sinan Devlet Konservatuarı’n kapatılmasına tepki gösteren çok sayıda yurttaş basın açıklaması için okul önünde toplandı.

Okul önündeki basın açıklamasını Bu Düzen Değişmeli Platformu İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı sanatçı Orhan Aydın yaptı. Aydın şunları söyledi:

"Bu ülkede seçim var. Ama 16 yıldır bu ülkeyi yöneten, varını yoğunu iç eden ve temel düşmanlığını çevre, doğa, insan, sanat üzerine kuran, sanata yaptıkları düşmanlık AKM ile gündeme gelen, bizi sürekli ötekileştiren Recep Tayyip çetesinin son darbesiyle karşı karşıyayız. Bu okul kaptılan Halkevleri gibi tüm Anadolu coğrafyasına ışık saçan bir okuldur. Okulun kapatılmasını şiddetle reddediyoruz. Herkesin bilmesi gerekir,  bu ülke eşitliğin, kardeşliğin, barışın, sanatın haykırılacağı bir sürece evriliyor. Buradan tek bir adım bile geri atmayacağız. Gerekirse okulun boşaltılması emrini hiçe sayıp, salı 11.00 itibariyle bu okuldan mezun olan bütün arkadaşlarım burada olacaklar. Gerekirse bu okulu işgal edeceğiz, buradan dışarı çıkmayacağız."

Basın açıklamasına, Bu Düzen Değişmeli Platformu İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Aydemir Güler ve istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş de katıldı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları