loading
close
SON DAKİKALAR

Muğla'da Nakliyat-İş Sendikasına üye olan işçiler işten atıldı

Muğla'da Nakliyat-İş Sendikasına üye olan işçiler işten atıldı
Tarih: 09.08.2018 - 17:05
Kategori: Sendika

Muğla Taşıt Muayene İstasyonunda, Nakliyat-İş Sendikasına üye olan 12 işçi işten çıkarıldı. İşverenlerin, işçileri sendikadan istifa etmeleri ve e-devlet şifrelerini vermeleri yönünde zorladıkları, aksi halde işten atmakla tehdit ettikleri belirtildi.

Muğla Taşıt Muayene İstasyonunda çalışan 12 işçi, DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasına üye oldukları için işten atıldı.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Sendikamız, Muğla Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.’ye bağlı Muğla, Fethiye, Bodrum, Marmaris istasyonlarında örgütlenmiş, işletmede çalışan işçilerin büyük çoğunluğu sendikamıza üye olmuştur. Bakanlık sendikamızın çoğunlukta olduğuna ilişkin tespit yazısını sendikamıza göndermiştir. İşyerinde çalışanların sendikamıza üye olduğundan haberdar olan işveren ve temsilcileri üyelerimize baskı yaparak sendikadan istifa etmelerini ve e-devlet şifrelerini istemiş, işten atmakla tehdit etmiştir. Baskılara boyun eğmeyen 12 üyemiz işten çıkartılmıştır. Sendikaya üye olmak anayasal ve yasal bir haktır. Muğla Taşıt Muayene İstasyonlarında üyelerimize yönelik baskı, tehdit, işten atmalar kabul edilemez. Üyelerimiz; anayasal, yasal örgütlenme, sendikaya üye olma, sözleşme haklarına sahip çıkacaklardır" denildi.

Sendika, işçi kıyımını protesto etmek ve atılan işçilerin işe geri alınması için yarın basın açıklaması yapacaklarını bildirdi. Yapılacak basın açıklamasının ardından işten atılan işçilerin direnişe başlayacakları belirtildi. 

Basın açıklaması 10 Ağustos Cuma günü saat 16.00'da Tüvtürk Muğla Taşıt Muayene İstasyonunda yapılacak.

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları