loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce: Üreten bir Türkiye kuracağız

Muharrem İnce: Üreten bir Türkiye kuracağız
Tarih: 25.05.2018 - 14:03
Kategori: Siyaset

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Uşak Kent Meydanı'nda halka hitap etti.

Muharrem İnce'nin konuşması şöyle:

"Erdoğan 3600 ek göstergeyi verecekmiş. 16 senedir aklın neredeydi. CHP vekilleri Kasım 2017'de plan bütçe komisyonunda önerge vermişler. Polislere, öğretmenlere, hemşirelere, din görevlilerine ek gösterge verilsin, diye. Bunu AK Parti vekilleri reddetmiş.

16 senedir 3600'ü vermemiş, önergeyi reddetmişsin. Şimdi çıkmış vereceğim, diyorsun. Sana kim inanır? Erdoğan sana Uşak'tan sesleniyorum. Madem dürüstsün, samimiysen seçimden önce KHK ile ver. 

Cemevlerinin statüsünü verecekmiş. Kanun teklifleri verdik hepsini reddettin. 16 sene sonra aklı başına gelmiş. İnce korku bu. Bu gidişle bunlar ince hastalğa tutulacak.

Meydanlara geliyor 3 çocuk yapın, diyor. Sonra artırdı, 5 çocuk yapın, dedi. Cumhurbaşkanı seçildiğimde ben çocuk sayısına karışmam ama çocuk bezine karışırım. Benim cumhurbaşkanı olarak görevim çocuk sayınıza karışmak değildir. İsterim genç nüfus olsun ama o sizin takdiriniz. Çocuğun donundan yüzde 18 vergi alan devletten adam olmaz. Benim görevim çocuk bezindeki KDV'yi indirmek. Bebek mamasında yüzde 8 KDV var, bazılarında yüzde 18... Bebeğin mamasından yüzde 8 vergi alan devletten adam olmaz. Çocuğa süt içireceğim, yüzde 8 KDV var. Ekmeğin rengine, kaç çocuk olacağına karış, senin haddine mi düşmüş.

Nar ektiriyorsun adama yanında nar suyu fabrikası olacak. Niye domates satıyoruz da ketçap yapmıyoruz. Türkiye zeytin satıyor ama zeytinyağı satamıyor çünkü markası yok. Tarımı yalnız bırakmayıp tarıma dayalı sanayiyi de yanı başına kuracağız. Üreten bir Türkiye kuracağız.

Bayramlarda 1000'er lira vereceğiz dediler. Biz birer maaş demiştik. Kötü kopya. 1000'er lira verirsin enflasyon onu düşürür. Doğrusu asgari ücret vermektir. Türkiye'de en düşük emekli maaşı 840 lira en yükseği 6500 lira. İkisi arasında 9 kat fark var. Önce bunu çözmemiz lazım. 90'larda milli gelirin yüzde 37'si çalışanlara aitti, şimdi yüzde 17'si ait. Sadece emekliler bir tarafa geçse Muharrem İnce reisicumhur olur.

Türkiye'de TV, otomobil yapılıyor ama Türkiye bir TV'den 10 euro, bir otomobilden 100 euro kazanıyor. Boşa çalışıyoruz. Marka yok. Gençleri iyi yetiştireceğiz, marka oluşturacaksınız. Her yıl 10 bin öğrenciyi yurt dışına göndereceğiz. 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 lira burs vereceğiz. Bu parayı size Muharrem İnce ya da CHP vermeyecek. Bugün fakire fukaraya devletin ödediği parayı Erdoğan da, AK Parti de vermiyor, devlet veriyor.

2 yıl içinde hiçbirinizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Üniversiteyi bitirdin iş bulacaksın. Olur ki bulamadın okurken aldığın kredi iş bulana kadar devam edecek.

Türkiye'de 4 milyon Suriyeli var. 40 milyar dolar para harcadık. Bu parayla konut yapsaydık 2 milyon konut yapardık. 2 milyar dolara saray yapacağımıza konut yapsaydık 100 bin ev yapardık. Para burada işte. 

Hastane yapıyor hasta garantisi var. Köprü yapıyor geçiş garantisi var. Osmangazi Köprüsü'nden 40 bin araç geçecek, garantisi verdiler 20 bin geçiyor. Yol yapıyorlar çöküyor, hastane yapıyorlar hemşire yok. Bizim sloganımız her aileye bir ev, her eve bir maaş. Türkiye hukuk devleti olacak.

MB bağımsız olacak. MB başkanını CHP genel merkezine çağırmam. Her 3 ayda bir devlet istişare kurulunu toplayacağız cumhurbaşkanlığında. Bir medya kuruluşu el değiştirdi. Para Ziraat Bankası'ndan bulundu. Ziraat Bankası'nın görevi medya mı. 1 milyar dolar verdi medya kuruluşunu alana. Bin fabrikaya verseydi, 4,5 milyon lira verirdi. 1 milyar doları 10 bin KOBİ'ye verseydi 450'şer bin lira verirdi. 100 bin çiftçiye verseydi 45'er bin lira para yapardı. Vicdansız 100 bin kişiye 45 bin lira vermek yerine 1 kişiye 1 milyar dolar vermeye utanmadın mı?

Her yerde milliyim diyor. Soruyorum sarayın mermerleri Afyon mermeri mi Hindistan mermeri mi? Öyle yerlilik millilik olur mu? Sağ-sol, AK Parti-CHP, Alevi-Sünni, Türk-Kürt yok. 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. 

Herkesi kucaklayacağız. Projemiz 3 B. Barışacağız, büyüyeceğiz, bölüşeceğiz.

Bakalım kimler gösterecekler mitingleri. Özel kanallar bile daha iyi. Patronları ve kuklaları kastediyoruz, emekçileri değil. Hepimiz TRT faturasında TRT payı ödüyoruz. TRT'ye hakkımız haram olsun. Onu da adam edeceğiz, öyle borazanlık yok. Cumhurbaşkanı olduğumda bu yalaka takımı o zaman da benim peşimde koşacak.

Çocuklarımızı iyi eğitmemiz lazım. Çocuğunu imam hatipe gönder, ben imam hatipte de öğretmenlik yaptım. Sen çocuğun üniversite sınavında kaç matematik yapıyor ona bak. Bizim dönemimizde kimse ayrımcılığa uğramayacak. Birini müdür yaparken sadece ehliyetine bakacağız.

Memleketi kalkındırmak için eğitimli gençelere ihtiyacımız var. Yıl 1980. Türkiye ve Güney Kore aynı düzeyde. Gelirleri 2000 dolar. 1996'da Asya krizi çıkıyor. Güney Kore iflas ediyor. 5 büyük şirket var. Güney Kore, 5 büyük şirketi çağırıyor 'Birbirinizle rekabet etmeyeceksiniz, dünya ile edeceksiniz. Size ar-ge ve sermaye desteği vereceğim' diyor. Güney Kore öyle gelişiyor ki o 5 şirketin ihracatı 250 milyar dolar. Güney Kore bunu eğitilmiş gençleriyle yapıyor. Size söz veriyorum çocuklarınızı iyi yetiştireceğiz."

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları