loading
close
SON DAKİKALAR

Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Hava durumu bile senden fazla izlenmiş, gel benimle TV’ye çık da havan olsun biraz

Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Hava durumu bile senden fazla izlenmiş, gel benimle TV’ye çık da havan olsun biraz
Tarih: 17.06.2018 - 13:21
Kategori: Siyaset

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tunceli’de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Muharrem İnce, canlı yayın teklifine "Üzerimizden reyting sağlayacak" diye yanıt veren rakibi Erdoğan'a "Gel benimle TV’ye çık da havan olsun biraz" diye yanıt verdi.

İnce’nin Tunceli konuşmasından önemli satır başları:
Cari açık 55 milyar doları geçti. Gençlerin yüzde 20’si işsiz. Gel seninle istediğini bir televizyon kanalında bilgin, cesaretin varsa gel çık diyorum. En az 10 yerde tekrarladım. Dün tenezül edip cevap verdi. Televizyona çıkarsa rayting yaptırırmış. Erdoğan’ın raytingi 11, benimki 44. Hava durumu bile Erdoğan’dan fazla izlenmiş. Raytingi sana ben katarım. Gel benimle televizyona çık da havan olsun. Sen dünya lideri değil misin. Ben adam yemem, gel tartışalım. Ne yapacağımızı anlattım. Kitap özeti okuyan bir adam Türkiye’yi sağlığa kavuşturamaz.
 
Çocuklara önce resmi dil Türkçe’yi eğiteceğiz. Evinde konuştuğu dili, ana dilini öğreteceğiz. Üçüncüsü uluslararası bir dil öğreteceğiz. Çocuklarımızı dünya vatandaşı yapacağız.
 
Din eğitimini nasıl yapacaksınız? Yalan yok, kıvırmak yok. Muhafazakar bir kesim var. Ben fıkıh kelam, hadis dersi istiyorum diyorsa başüstüne diyeceğiz. Sen istiyorsan devlet bunu verecek. Zorunlu din dersi istemeyene de vermeyeceğiz. İsteyene istediğini kadar istemeyene zorla vermeyeceğiz. İlkeli bir siyaset yapacağız.
 
Biz onlara benzemeyiz, Erdoğan bizi anlayamayaz. Hemşeheriniz Kılıçdaroğlu’nun karşısına iki kez çıktım yenildim. Ama şimdi cumhurbaşkanı adayı oldum. Bizim hukukumuzu Erdoğan anlayamaz. Erdoğan ile görüştüm. Bana Kemal Bey seni harcadı dedi. Kemal Bey birini harcadı ama beni değil, seni harcadı dedim. Çünkü ben cumhurbaşkanı olacağım dedim. Hakim milletvekili adayıyla esnaf ziyareti yapıyor. Danıştay üyesi benim aleyhime tweet adıyor. Kaymakam milletvekili adayının mikrofonunu tutuyor. At izi it izine karıştı. 
 
Seçilmeden millete hizmetlerim devam ediyor. Ben 3600’ü vereceğim diyorum, 16 yıl sonra aklına geliyor. Ben 48 saat içinde OHAL’i kaldıracağım diyorum, OHAL’i kaldıracağım diyor. Kurban Bayramı’nda bizim yaptığımız köprüyü de ücretsiz yapacağız diyor. Dördüncü köprüyü nereye yapacak diyor? Edirne’den Tunceli’ye gönül köprüsü kurdum.
 
Cumhurbaşkanı olunca önce OHAL’i kaldıracağız. Kamuda yükselmenin en güzel, en adil koşullarını koyacağız. Sadece liyakata bakılacak. Üniveriste öğrencileri iki yıl içinde bütün yurtları bitirip sizi FETÖ benzeri yapılara teslim etmeyeceğiz. Her türlü ayrımcılığı bitireceğim.
 
81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Cumhurbaşkanı aleyhine tweet atamayan bir gençlikten hayır gelmez. Yandaş gazetecilerle değil, öğrencilerle tartışacağım. Devlet bankalarını yeniden yapılandıracağız. Emekliler arasındaki farkı kaldıracağız. İki kata indireceğiz. Şu ana kadar hep vatandaş kemer sıktı, benim cumhurbaşkanlığımda devlet kemer sıracak. Kamu ihale kanunu bir kez değiştireceğiz.
 
Müjdeyi Binali Yıldırım’dan aldım. ‘Tunceli tamam dedi’ diyor, Allah’tan Binali Yıldırım var. Seçimin neşesi. Ayın 24’ünde başbakanlığı bitiyor. Bir insan kendi kendini bitirmek için miting yapar mı?
 
Yurtlarda yaşamış, kimsesiz çocukları 18 yaşını doldurur doldurmaz devlet kadrosuna katacağım. Ben buraya gelmeden Binali Yıldırım’dan müjdeli haberi aldım. Tunceli tamam demiş, bayılıyorum. Bir insan kendini bitirmek için çalışır mı? 
 
Barışacağız, büyüyeceğiz, adil bölüşeceğiz.
 
 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları