loading
close
SON DAKİKALAR

Murat Hazinedar CHP'den istifa etti

Murat Hazinedar CHP'den istifa etti
Tarih: 15.02.2019 - 16:30
Kategori: Gündem

Beşiktaş belediye başkanıyken İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Murat Hazinedar CHP'den istifa etti.

Beşiktaş belediye başkanıyken 4 Ocak 2018'de İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Murat Hazinedar, 31 Mart yerel seçimleri için yeniden aday gösterilmemişti.

Geçtiğimiz günlerde bir basın açıklaması yapan Hazinedar, CHP yönetimini topa tutmuştu. Hazinedar bugün CHP'den istifa ettiğini duyurdu. 

Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Murat Hazinedar, "Her türlü parti içi siyasi eleştiriyi bir kenara bırakarak mücadele yapılabileceğini değerlendirsek dahi -ki beyhude bilinmez ve sonu gelmez olduğu muhakkak- insani tarafını yitiren bu yapıda bulunmak her türlü izahtan vareste durumdadır. Bu insanlarla ve anlayışla yıllardır mücadele ediyorken hep sözlerine güvendiğim Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu anlayışın egemen olmasına dair siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa zaruretini ortaya çıkarmıştır" dedi.

Hazinedar'ın açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi Yönetiminin, şahsıma parti içinden yapılan kumpasa karşı; başta Parti Genel Başkanı'nın bilgisi olmasına ve buna dair gereğini yapacağına ilişkin söz, tavır ve taahhütlerine rağmen, bırakınız siyasi etiği, hak, hukuk, adalet duygusuna ve her türlü dürüstlük kuralına aykırı tutumunu kınıyorum.

CHP'nin içindeki sorunlu siyaset anlayışına karşı yılmaz bir şekilde yıllarca mücadele ettim. Aynı mücadeleyi bu sefer, parti içinde değil dışında, halkın yararına gerçekleştirmek için 2013'te davet üzerine CHP'ye üye olurken umutlarım milletimiz adına yeniden yeşermişti.
Beşiktaş belediye başkanlığım sırasında da siyasetimizin merkezine halkımızı ve onun değerlerini koyduk.

Ancak; tüm bunlara rağmen aynı hastalıklar Cumhuriyet Halk Partisi'nde devam etmektedir. Kurucu felsefenin simgesi 6 okundan birisi olan devrimcilik ilkesi değişimcilik şeklinde dahi bulunmamaktadır.

Her türlü parti içi siyasi eleştiriyi bir kenara bırakarak mücadele yapılabileceğini değerlendirsek dahi -ki beyhude bilinmez ve sonu gelmez olduğu muhakkak- insani tarafını yitiren bu yapıda bulunmak her türlü izahtan vareste durumdadır.

Zira geçen hafta eski Ordu milletvekili amcamız merhum Mazhar Haznedar'ın (en sade bir üyeye bile yaptığı) cenaze duyurusu (SMS) tüm vicdani ve insani duygularını yitirmiş Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul il başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş ilçe başkanvekili tarafından yapılmamıştır.

Bu insanlarla ve anlayışla yıllardır mücadele ediyorken hep sözlerine güvendiğim Sayın Kılıçdaroğlu'nun da bu anlayışın egemen olmasına dair siyaseti Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa zaruretini ortaya çıkarmıştır. Bugün, Cumhuriyet Halk Partisi olarak veremediğiniz cevaplar ile kararan ve yarın bir gün susturamayacağınız vicdanınıza karşı kalkamayacağınız hesaplarınızla ve dahi milletin değerlerini ayaklar altına almış olmanın vebali ile sizleri baş başa bırakıyor, yukarıda arz ettiğim nedenlerle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ediyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları