loading
close
SON DAKİKALAR

Musa Çam: Gemicik sahiplerine kıyak yolda

Musa Çam: Gemicik sahiplerine kıyak yolda
Tarih: 28.07.2016 - 12:15
Kategori: Gündem

Daha önce Meclis Genel Kurulu'a gelen ve geri çekilen Varlık Barışı ile ilgili tasarı yeniden gündemde. Yeni tasarıya her türlü gemi, yat ve su araçları da eklendi.

Varlık Barışı yeniden Meclis gündeminde. Tasarının kabul edilmesi ile birlikte yurtdışındaki varlıkların ülkeye getirilmesi halinde 'Nereden buldun' diye sorulmayacak, vergi alınmayacak. Komisyona yeniden gelen tasarıya her türlü gemi, yat ve su araçları da eklendi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Twitter hesabından kanunun genişletilerek komisyona geldiğini duyurdu. Çam, "Kanun teklifine 'her türlü gemi, yat ve diğer su araçları' eklenmiş gemicik sahiplerine kıyak yolda" dedi.

Musa Çam'ın konuya ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle: 

"TBMM'de geri çekilen"yurt içi ve dışı kaynakların (kaçırılmış çalınmış) servetin" kanunu genişletilerek komisyona geldi.

Kanun teklifine "her türlü gemi,yat ve diğer su araçları"eklenmiş gemicik sahiplerine kıyak yolda.

Bu düzenlemeye göre bu yolla getirilecek gemilerden, yatlardan tek kuruş vergi, resim, harç ve ceza alınmayacak. Kimlere kıyak yapılıyor acaba?

Bu gemiler, yatlar üçüncü kişiler adına getirilirse ivazsız (bedelsiz) intikal saymıyorlar dolayısıyla veraset ve intikal vergisi ödemeyecek.

Ekmekten, sudan, ilaçtan vergi alırken gemiden lüks yatlardan vergi almamak hangi vicdana sığar.

Vatandaşa annesinden, babasından kalan maldan veraset, intikal vergisi alan ülkede gemi, yat ithalinde vergi almamak nasıl bir vicdansızlıktır.

Bu kıyak: gemicikleri olan çocuklara ve yandaşlar için yapılan çok özel bir düzenlemedir."

Musa Çam: Gemicik sahiplerine kıyak yolda
Musa Çam: Gemicik sahiplerine kıyak yolda

Vişne Haber Ajansı







ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları