loading
close
SON DAKİKALAR

Nakliyat-İş: Kaza değil katliamdır, sorumlular hesap versin!

Nakliyat-İş: Kaza değil katliamdır, sorumlular hesap versin!
Tarih: 09.07.2018 - 16:05
Kategori: Sendika

Nakliyat-İş: "Sebep ne olursa olsun bu cinayetin sorumluları insanın hiçbir değerinin olmadığı sermaye-parababaları düzenidir. Bu düzenin devamını sağlayanlar ise İMF, Dünya Bankası’nın, yerli-yabancı parababalarının politikalarını uygulayan siyasi iktidarlarıdır."

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, Tekirdağ'da yaşanan 24 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Bilindiği gibi DDY özelleştirme sürecindedir. Özelleştirme, taşeronlaştırma ile yandaşa verilen ihale politikaları sonucunda toplum-kamu çıkarının yerini kar hırsının alması, 24 insanımızın yaşamına mal olmuştur" denilerek, sorumluların hesap vermesi gerektiği belirtildi.

Nakliyat-İş'ten yapılan açıklama şöyle:

"8 Temmuz Pazar günü akşam saatlerinde Edirne Uzunköprü ile İstanbul Halkalı arasında 362 yolcu ve 6 personel ile sefer yapan trenin 5 vagonu Tekirdağ’da devrildi. İlerleyen saatlerde hayatını kaybeden vatandaşların olduğu ve en son açıklanan resmi rakamlara göre 24 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 338 vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Sendika olarak hepimizi derinden üzen ve yaralayan bu kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Ülkemiz maalesef bu tür kazaların, iş cinayetlerinin bolca yaşandığı bir ülke. Bu tren kazası sonrasında da yapılan açıklamalara göre kazanın ‘aşırı yağışlar nedeniyle menfez ile ray arasındaki toprağın boşalması'  nedeni ile trenin yoldan çıkarak devrildiği şeklinde. Bu bir sonuç. Bu sonuca götüren nedenlere baktığımızda bir  dizi ihmaller zincirinin olduğunu görüyoruz.

Yapılan resmi açıklamada nisan ayında yıllık kontrollerin yapıldığı belirtildi. Kısa bir zaman önce bakımdan geçtiği söylenen bölgede böyle bir kazanın yaşanması da oldukça manidar.

Bilindiği gibi DDY özelleştirme sürecindedir. Özelleştirme, taşeronlaştırma ile yandaşa verilen ihale politikaları sonucunda toplum-kamu çıkarının yerini kar hırsının alması, 24 insanımızın yaşamına mal olmuştur. 

Yıllardan beri güvenli-ucuz-hızlı-kitlesel taşımacılık olan demiryolu taşımacılığının gelişmesi bir devlet politikası olarak engellenmiştir. Yapılanlar ise bir çok eksikle yapılmaktadır. Ülkemizde onlarca tren kazası yaşanmış bir çok vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2004 yılında yine AKP iktidarının Hızlı Tren uygulaması ile alt yapı tamamlanmadan yapılan seferlerde Ankara-İstanbul seferi yapan yüksek hızlı tren Pamukova’da kaza yapmış ve 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Sebep ne olursa olsun bu cinayetin sorumluları insanın hiçbir değerinin olmadığı sermaye-parababaları düzenidir. Bu düzenin devamını sağlayanlar ise İMF, Dünya Bankası’nın, yerli-yabancı parababalarının politikalarını uygulayan siyasi iktidarlarıdır.

Kaza değil katliamdır, sorumlular hesap versin."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları