loading
close
SON DAKİKALAR

Namaz kılmadığı için oğluna 'şeytan' diyen tarikat üyesi, eşini satırla öldürdü

Namaz kılmadığı için oğluna 'şeytan' diyen tarikat üyesi, eşini satırla öldürdü
Tarih: 24.09.2017 - 16:08
Kategori: Sağlık, Yaşam

Eşi Necmiye Gürses’i (60) satırla öldüren Menzil tarikatı üyesi tutuklu sanık Halil Adil Gürses (63), Şanlıurfa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıktı.

Eşi Necmiye Gürses’i sekiz satır darbesiyle öldüren Menzil tarikatı üyesi tutuklu sanık Halil Adil Gürses, Şanlıurfa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıktı. Sanık savunmasında, “Eşim kardeşlerini eve getiriyordu. Ben kardeşleriyle anlaşamıyordum. Getirmemesini söylüyordum. Tartışıyorduk. Olay günü kendimi kaybettim. Tartışmalardan dolayı psikolojim bozulmuştu” dedi.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre babasından şikâyetçi olan Faruk Gürses ise “Babam namaz kılmadığımız için bize münafık, şeytan gibi sözler söylüyordu” diye konuştu. Mahkeme heyeti sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Doktor Ekrem Tok Adana Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi’nden rapor alınmasına karar vererek duruşmayı kasım ayına erteledi.

'BABAMIZ GİTTİĞİ VAKFA BİZİM DE GİTMEMİZ İÇİN ZORLUYORDU'

Müşteki sıfatıyla dinlenen Gürses’in oğlu Halit Gürses de babasının çocukluktan beri sürekli kendilerine baskı yaptığını, zaman zaman kendilerine yaralayıcı darbeler vurduğunu söyledi.

Gürses, “Annemle babam arasında ciddi bir tartışmaya sebep olmadım. Dayımlar sadece bayramlarda geliyorlardı. Annem üst katta, kardeşlerim alt katta kalıyorlardı. Sırf rahatsız olmasınlar diye dayımlar kardeşime geliyorlardı” dedi.

Babalarının çocukları namaz kılmadığı için evden ayrıldığını vurgulayan Halit Gürses, “Babamız kendi gittiği vakfa bizim de gitmemiz konusunda bizi zorluyordu” diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları