loading
close
SON DAKİKALAR

NATO tatbikatı skandalı ile ilgili soruşturma başlatıldı

NATO tatbikatı skandalı ile ilgili soruşturma başlatıldı
Tarih: 18.11.2017 - 08:14
Kategori: Gündem

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Norveç'te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezi'nde icra edilen tatbikat sırasında sergilenen, Gazi Mustafa Kemal Atatük ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret ve aşağılama içeren eylemler nedeniye soruşturma başlattı.

Yapılan açıklamada ''Norveç’te bulunan NATO Müşterek Harp Merkezinde icra edilen tatbikat sırasında sergilenen, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret ve aşağılama içeren eylemler nedeniyle fail veya failler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2017/191238 sayıyla soruşturulma başlatılmıştır'' ifadeleri yer aldı.

TSK'dan NATO tatbikatındaki skandalla ilgili açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri , Norveç'teki NATO Müşterek Harp Merkezi'nin "TRIDENT JAVELIN" adlı tatbikatına ilişkin yaptığı açıklamada, "Tatbikatının son safhasında, tatbikatın 'Karşıt Kuvvet' ülke liderleri fotoğrafları arasına Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin yerleştirildiği, tatbikat içerikli sosyal medya çevrimi içinde ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan adına sahte hesap açılarak Karşıt Kuvvet liderini destekleyici ifadelere yer verildiği hususları tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından tespit edilmiştir. Durumun Genelkurmay Karargahına intikal etmesi üzerine, yaşanan olayların kabul edilemez olduğu vurgulanarak, konu NATO askeri makamları nezdinde yazılı ve sözlü olarak protesto edilmiş ve tatbikata katılan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin derhal tatbikattan geri çekilmeleri emredilmiştir" dedi.

Norveç Savunma Bakanı Türkiye'den özür diledi

NATO Genel Sekreterinin talebi üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile yapılan görüşmede, Genel Sekreter, NATO Tatbikatında yaşanan olaydan dolayı NATO adına özür diledi. Konu ile ilgili olarak Norveç’te bir idari soruşturma başlatıldığını ifade eden Genel Sekreter, ayrıca Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da özürlerinin iletilmesini talep etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından, başlatılan idari soruşturmanın sadece olaydan sorumlu kişiler ile sınırlı kalmayıp, etraflı bir soruşturma yapılması ve bazı kişilerin kendi amaçları için NATO’yu araç olarak kullanmasına ve ittifakın işbirliği ve dayanışmasına zarar vermesine müsaade edilmemesi gerektiği ifade edildi.


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları