loading
close
SON DAKİKALAR

Nazlıaka; ''Kaç adet kamu spotu hazırlandı?''

Nazlıaka; ''Kaç adet kamu spotu hazırlandı?''
Tarih: 01.09.2014 - 16:37
Kategori: Siyaset

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka; ''Kaç adet kamu spotu hazırlandı?''

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, 2011–2014 döneminde yıllar itibariyle Bakanlık tarafından yayınlanmak üzere kaç adet kamu spotunun hazırlandığını sordu.

Nazlıaka, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Kamu Spotları Yönergesinin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 8 Ağustos 2012 tarih ve 2012/45 sayılı toplantısında kabul edilerek yürürlüğe girdiğini, Yönergede kamu spotlarının belirlenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendiğini anımsattı.

Nazlıaka, yapılan düzenlemede, “Kamu spotları, ancak toplumu ilgilendiren ve yayınlanmasında kamu yararı bulunan olay ve gelişmelere ilişkin konularda hazırlanır. Başvuru yapan kuruluşlar, hazırladıkları spotlarda belirtilen konu dışında sadece kendi faaliyetlerinin tanıtımını yapamaz. Reklam bütçesi bulunan ve başka mecralarda reklam olarak yayınlanan spotlar, kamu spotu olarak kabul edilmez. Spot başvurusu yapacak olan kurum ve kuruluşlar için bir takvim yılı içinde, zorunlu haller dışında, en fazla 3 (üç) kamu spotu tavsiye kararı alınır. Prodüksiyon kalitesi Üst Kurulca yetersiz bulunan kamu spotları iade edilir” denilerek kamu spotlarının genel çerçevesinin çizildiğini belirtti.

-Sorular-

Nazlıaka, Bozdağ’a şu soruları yöneltti:

-2011–2014 döneminde yıllar itibariyle Bakanlığınız tarafından yayınlanmak üzere kaç adet kamu spotu hazırlatılmıştır? Kamu spotlarının hazırlatılması için kaç ihale açılmıştır? İhaleye kaç firma katılmıştır? İhale tarihleri ve bedelleri nedir?

-İhale bedeli ile iş teslim fiyatı arasında fark olan kamu spotu var mıdır? Bu fark nereden kaynaklanmıştır? Miktarı nedir?

-Bakanlığınız tarafından hazırlatılan fakat prodüksiyon kalitesi Üst Kurulca yetersiz bulunduğu için iade edilen kamu spotu var mıdır? Sayısı ve bu filmlerin çekimi için ödenen miktar nedir?

-2011–2014 yıllarında Bakanlığınız tarafından hazırlanan ve yayınlanan kamu spotları hangileridir? Konuları nedir?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları