loading
close
SON DAKİKALAR

Neden sızdırılır?

Neden sızdırılır?
Tarih: 02.09.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Önce Almanya tarafından dinlendiğimizi öğrendik, ardından ABD tarafından. Üstelik ABD dinlemekle yetinmemiş...

Önce Almanya tarafından dinlendiğimizi öğrendik, ardından ABD tarafından. Üstelik ABD dinlemekle yetinmemiş, dinlemelerini İngiltere, Yeni Zelanda, Kanada ve Avusturya ile de paylaşmış. Kısacası “BBG evi”ne dönmüşüz.
Böylesine “dinlemeye açık ülke” haline gelmemizdeki, vahamet bir tarafa... Dinlemelerin böyle peş peşe faş edilmesi tesadüf mü? Yoksa bir amaca, hedefe mi yönelik? Öyle ise o amaç, hedef ne? Eski Almanya Büyükelçimiz ve eski CHP Milletvekili Onur Öymen diyor ki:
- Burada sorulması gereken esas soru dinlemelerin neden sızdırıldığıdır.
- Sizce neden sızdırıldı?
- Demek ki dinlemelerde öğrendikleri bazı şeyler sıkıntı yaratmış dinleyenlerde. Orada konuşulanların, yaparız, ederiz denilen şeylerin yapılmasını, edilmesini önlemek istiyorlar. Dinlemeleri sızdırarak, bakın, biz her şeyin farkındayız, her şeyi biliyoruz, ayağınızı denk alın, macera aramayın mesajı veriyorlar.
- Bu dediklerinizi biraz somutlaştırsak...
- Mesela Dışişleri Bakanı iken Ahmet Davutoğlu’nun odasında yapılan ve bir provokasyon sonucu Suriye’ye savaş açılabileceği yönünde ortaya konan niyet dikkatlerini çekmiş olmalıdır. Batılılar bizim onları bir oldu bitiyle savaşa sokmak isteyeceğimizden kuşkulanıyor olabilirler. Suriye’deki El Kaide uzantısı bazı silahlı gruplara destek verilmesi de rahatsız ediyordur. Ayrıca İsrail politikamızı kuşkuyla izlediklerini biliyoruz.
- Sizce bu işin sonu nereye varabilir?
- Avrupa’dan zaten dışlandık. Bu gidişle NATO üyeliğimizi de sorgulamaya başlayabilirler.

BEDEL

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedelli askerlikle ilgili önerilerini Cumhurbaşkan’ına sunduklarını, bu konuda kararı Erdoğan’ın vereceğini söylüyor.
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ise bu konuda sorulan sorulara: “Bizlere bir müracaat yok” yanıtını veriyor.
Çözüm sürecini haber vermedikleri gibi bu konuda da anlaşılan görüş istememişler.
Ordunun asker ihtiyacı kaçtır, mevcudun kaça düşürülmesi mümkündür, bedelli askerlik kaç asker adayına uygulanabilir, bedelli askerlik yaşı kaça düşürülebilir?
Bu konularda Genelkurmay’ın görüşüne başvurulmuyorsa kimin görüşüne başvuruluyordur. Anlayan beri gelsin...
Genelkurmay Başkanı’nın çözüm sürecinden habersiz olmasına gelince...
Bu konuyu terör örgütünün kurmayları biliyor o bilmiyorsa... Ortada sakıncalı bir alışveriş var demektir.

Suriyeli dilenciler görüntü kirliliği yaratıyormuş!
Sokakta yoksulluk içinde sürünen perişan insanların Türk değil de Suriyeli olduğunu nereden çıkarıyorlar acaba?
Akif Kökçe

ORGAN

Bundan sonra parti içinde çatlak seslere izin vermeme konusunda kararlıymış... Partide disiplini sağlayacakmış... Partinin resmi organları varmış, eleştirmek isteyen o organlarda eleştirisini yaparmış... Bu ilkeye uymayanlar konusunda bundan sonra acımasız olacakmış.
Kim mi? CHP’nin başına geldiğinde, “Artık korku imparatorluğu sona erdi. Herkes korkmadan konuşacak” diyen Kemal Kılıçdaroğlu. CHP milletvekili dostumuz, Genel Başkanı’nın dünkü Cumhuriyet’te yer alan bu sözlerini okumuş, bizim aracılığımızla kendisine soruyor:
“Partide Genel Başkan’ı yüzüne karşı eleştirebileceğimiz organ hangisidir? Ben bilmiyorum. Adresini verirlerse gider orada Sayın Genel Başkan’ı yüzüne karşı eleştiririm.”

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları