loading
close
SON DAKİKALAR

New York'ta İslam karşıtı ilanlara izin verilmedi

New York'ta İslam karşıtı ilanlara izin verilmedi
Tarih: 20.09.2014 - 18:57
Kategori: Dünya

Kentteki bazı metrolar ve otobüslerde gözükmesini istediği ilanlar için 100 bin dolar harcayan Geller’ın isteği Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından reddedildi...

American Freedom Defense Initiative (Amerikan Özgürlük Savunma Girişimi) Başkanı ve daha önce de tartışmalara yol açan blogger Pamela Geller, New York’ta yayınlanması için İslam karşıtı ilanlar hazırladı. Kentteki bazı metrolar ve otobüslerde gözükmesini istediği ilanlar için 100 bin dolar harcayan Geller’ın isteği Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından reddedildi.

New York Times’ta yer alan habere göre, daha önce de tepki çeken ilanlara imza atan Geller, Ulaşım Daire Başkanlığı’na “ifade özgürlüğünü kısıtladıkları” nedeniyle dava açacağını söyledi. Yetkililer ise ilanın “şiddete çağrı” anlamına geldiğini ifade etti ve ilanları reddetmelerinin gerekçesinin “ilanın kışkırtıcı olması ve güvenlik endişeleri” olduğunu bildirdi.

İlanlarda Adolf Hitler’i İslam aleminin liderleriyle karşılaştırdığı fotoğraflara da yer veren Amerikan Özgürlük Savunma Girişimi, ABD’li gazeteci James Foley’nin infaz anının görüntülerini de kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları