loading
close
SON DAKİKALAR

Nihat Matkap Elbistan'da; İhsanoğlu tanıtım toplantısına katıldı

Nihat Matkap Elbistan'da; İhsanoğlu tanıtım toplantısına katıldı
Tarih: 26.07.2014 - 02:33
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap, Elbistan İlçe Teşkilatı’nın organizesi ile Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için geniş katılımlı bir aday tanıtım toplantısına katıldı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nın organizesi ile Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için geniş katılımlı bir aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

Grand Elbistan Otel’de organize edilen programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap, büyük birlik partisi MKYK Üyesi İbrahim Alagöz, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Nurhak Belediye Başkanı Av. Ahmet Akkuş, BBP Elbistan İlçe Başkanı İbrahim Kılıç, Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut, Orhangazi Mahallesi Muhtarı Mazhar Alagöz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, partililer ve vatandaşların katıldığı program Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı tanıtım videosunun izlenmesi ile başladı.

Programda ilk olarak kürsüye gelen CHP Elbistan ilçe Başkanı Naci Göçmen, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sadece cumhurbaşkanlığı seçimi değil ülke için bir yol ayrımı olduğunu söyledi.
CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ise, seçmenlere sandığa gitmeleri ve oy kullanmaları çağrısında bulundu. Birçok partinin imzaladığı mutabakatla Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ilk turda yüzde 55 oranında bir oy alacağını savunan Şengül, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

CHP Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap ise, “Türkiye, ilk defa cumhurbaşkanını halkoyu ile seçiyor. Her seçim önemli ama 10 Ağustos seçimleri hepsinden daha önemli. Çünkü 10 Ağustos’ta bir anlamda Türkiye’nin rotasını da belirleyeceğiz. Türkiye’nin halkın egemenliğine dayalı batı tipi demokrasi ile mi devam edecek yoksa Recep Tayyip Erdoğan’ın egemenliğine dayalı bir monarşiye mi gidecek. Türkiye’deki idari ve siyasi yapının geleceği açısından da bu seçimler önemli” ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları