loading
close
SON DAKİKALAR

Niye Tahşiye?

Niye Tahşiye?
Tarih: 16.12.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; 14 Aralık operasyonu haklı temele de dayansa herkes üzerinde ikna edici olamıyor. Çünkü. İktidar, yargıya olan güveni çok aşındırdı.

İddia o ki... Tahşiye adlı cemaate 2009 yılında Ergenekon, Poyrazköy, Balyoz davalarında olduğu gibi bir komplo kurulmuş... İşaret fişeğini Fethullah Gülen Pennsylvania’dan fırlatıyor. Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonu kamuoyu oluşturuyor. Polisler bomba yerleştirip tuzak kuruyor. Tahşiye grubu lideri ve üyeleri komplo sonucu hapse atılıyor. İddia bu...Soruşturulan bu...
Peki bu soruşturmada Zaman Gazetesi ve Samanyolu televizyonu asli fail gibi baskıya uğramalı mıydı?
Anlaşılıyor ki iktidar bir taşla iki kuş vurma yoluna gitti, fırsattan istifade medyaya gözdağı verme yolunu da seçti.
Medyaya yönelik hukuku aşan baskıyı tüm demokratlar haklı olarak kınıyor...
Bu arada merak ettik... Balyoz, Poyrazköy, Ergenekon gibi davalarda kurulan kumpaslar bu şekilde araştırılacak mı? O davalarda pekçok müvekkili olan Avukat Hüseyin Ersöz’e sorduk durumu... Ersöz dedi ki:
- Ergenekon,Balyoz, Poyrazköy gibi davalardaki hukuk dışı gelişmeleri şu anda savcılar soruşturuyor. Ancak bu davalarda bilirkişi raporları beklendiği için işlem yeterince hızlı yürümüyor. Ancak ben o davalardaki kumpasların üzerine de ciddiyetle gidileceği kanısındayım...
14 Aralık operasyonu haklı temele de dayansa herkes üzerinde ikna edici olamıyor. Çünkü... İktidar, yargıya olan güveni çok aşındırdı...

Avni Fuat...

Ülkede olacakları müneccim gibi bilen, özellikle cemaatçilerin başına gelecekleri anında Twitterdan duyuran Fuat Avni adlı fenomen kimdir? Nasıl böylesine her yere sızıp konuşmaları dinleyebiliyor? Bu konuda istihbarat uzmanı, Cahit Dilek’in yorumu:
“Fuat Avni’nin kim olduğunu soranlar, çok saf olanlar dışında, Fuat Avni’nin bir kişi değil, bir örgüt olduğunu bilmektedirler. Diğer bir ifade ile Fuat Avni, Gülen cemaatinin ‘istihbarat örgütü’nün adıdır. Bu ‘örgüt’ün iki kanadı olduğu anlaşılmaktadır. Birinci kanadı AKP içinde derine gömülmüş ve AKP - Cemaat ilişkilerinin en iyi olduğu günlerde de bu günleri düşünerek Gülen cemaatine yakınlığı dışa vurmamış AKP’nin beynine yakın politikacılar ve bürokratlar oluşturmaktadır. Diğer kanadı ise güvenlik bürokrasisi içinde Gülen cemaatinin en güçlü olduğu dönemlerde dahi kimliklerini dışa vurmayan polis / istihbaratçı / askerler teşkil etmektedir. Fuat Avni örgütün gücünü hâlâ koruduğunu son operasyonu haber vererek ortaya koymuştur....”
İktidar “Fuat Avni olayı Cemaat’in devletin kılcal damarlarına kadar girdiğinin kanıtıdır” diyor. İyi de... Avni’yi kılcal damarlara kadar yerleştiren kim?

ŞİŞLİ

Nişantaşı bu yıl neden karanlık sorusuna Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü yanıt veriyor:
“Eğer Şişli Belediyemiz ağır borç yükü altında bulunmasaydı, biz, sizler için bugüne kadar yapılagelenden çok daha coşkulu eğlence programları düzenler, sizlerin coşkulu eğlence ortamlarını paylaşmanız için her tür olanağı önünüze sererdik. Ancak yıllarca kırmızı halı ve süs lambalarıyla halkımıza göstermelik bir şaşaa sunulurken kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ne yazık ki ağır bir borç yükü altına sokulmuştur...”
Şişli Belediyesi’nde Sarıgüller ile Hayri İnönü arasındaki kavga tırmanıyor.
Kemal Kılıçdaroğlu, Hayri İnönü’nün tehdit edilmesine kadar varan gerilimin karşısında hareketsiz duruyor.

Diyanet
“Makam araçları vakfın değil, devletin parasıyla alındı” diyor.
Dindarların parasıyla yapılan günah da, laiklerin parasıyla yapılan savurganlık
sevap mı?
Akif Kökçe

ÇARŞI

Çarşı taraftar grubu darbe girişimi suçuyla yargılanmak üzere bugün mahkemeye çıkıyor...
Dünya tarihinde ilk kez bir taraftar topluluğu ellerinde bayrakları sırtlarında formalarıyla ülkenin rejimini değiştirmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle yargılanacak.
Kökten Beşiktaşlı Rıdvan Akar şu satırları yazıyor:
“Biliyoruz ki aslında yapılmak istenen Gezi’nin rövanşıdır.
Biliyoruz ki ‘bize direnen bedelini öder’ mesajının ta kendisidir.
Biliyoruz ki dava komik olsa da gaz ile uslanmayanların, susturulması projesidir.”
ÇARŞI dosta düşmana iki şeyi ispatladı; Bir, iktidar futbol taraftarını bile isyan ettirmiştir, iki, ülkede en masum demokratik hak kullanımı darbe sayılmaktadır...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları