loading
close
SON DAKİKALAR

Note 7’lerin patlama sebebi hala bulunamadı

Note 7’lerin patlama sebebi hala bulunamadı
Tarih: 28.10.2016 - 13:57
Kategori: Bilim & Teknoloji

Galaxy Note 7’nin şarjdayken patlama olaylarının yaşanmasının ardından Samsung, telefonlarını toplatma kararı vermişti...

Yaklaşık iki hafta önce meydana gelen, Galaxy Note 7’nin şarjdayken patlama olaylarının yaşanmasının ardından Samsung, telefonlarını toplatıp üretimini tamamen durdurmaya karar vermişti. Yaklaşık olarak 2,5 milyon cihazın geri çağırılmasının ve bu olaydan 2,3 milyar dolar gibi çok büyük bir zarar etmesinin ardından, patlamaya sebep olan şey hala çözülemedi.

Samsung patlamaya ilk olarak telefonun bataryasının sebep olduğunu açıklamıştı. İlk çıkan seri geri çağırılıp, bataryası yenilenmiş olan telefonlarla değişim yapmaya başlanmıştı. Ama bu sorunun kaynağını tam anlamıyla çözememeleri, aynı sorunun değiştirilen telefonlarda da yaşanması üzerine üretim tamamen durduruldu.

Bir Samsung yetkilisinin yaptığı açıklamada, ilk sefer yaşanan olaylarda sorunu doğru bir şekilde çözemediklerini ve sorunun kaynağını bulmaya çok da kararlı olmadıklarını belirtti. Bu olayda müşterilerinin güvenliğinin öncelikli olduğunu ve Galaxy Note 7’leri mümkün olduğu kadar en çabuk şekilde değiştirmeyi istediklerini söyledi.

Sorunun kaynağının ne olduğunu bulamamaları, umarız önümüzdeki yılın ilk aylarında çıkması planlanan Galaxy S8’lerde de yaşanmasına sebep olmaz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları