loading
close
SON DAKİKALAR

Nurcu vakıftan okullarda 'şükür' dersi

Nurcu vakıftan okullarda 'şükür' dersi
Tarih: 27.12.2018 - 09:46
Kategori: Eğitim

Nurcu Hizmet Vakfı Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzaladığı protokolle “Değerler Eğitimi” adı altında Ankara’da öğrencilere dini kavram ve bilgileri anlattığı öğrenildi.

Geçen senelerde imzalanan ve birçok davaya konu olan protokole dayanarak Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün (MEM) okullara gönderdiği yazılarda “Hizmet Vakfı gönüllü uzmanı” olan kişilerin isimleri belirtildi. Bu kişiler “Değerler Eğitimi” adı altında öğrencilere verdikleri seminerlerde dini kavramları öğrencilere anlatması istendi.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre; Ankara MEM’den gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı: “Bakanlığımıza bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında değerler eğitimine dair seminerler verilmesine ilişkin ilgi Protokol 15/07/2014 tarihinde imzalanarak 3 yıl süre ile yürürlüğe girmiş ve 17.07.2017 tarihinde de tekrar 3 yıl süre ile uzatılmıştır. Bu hüküm gereğince Ankara ilinde görev yapacak olan Hizmet Vakfı gönüllü uzman öğreticileri listesi ekte gönderilmiştir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Değerler Eğitimi Yıllık Planı’nda ise Mayıs ve Haziran ayında anlatılacak konular dikkat çekti. Planda mayıs ayında dua ve ibadet, haziran ayında iktisat, kanaat ve şükür konularının anlatılacağı yer aldı. Dua ve ibadet konu başlığının içeriğinde “Dua ve ibadetin hayatımızdaki yeri, ramazan ayı ve oruç, peygamber sevgisi”, iktisat, kanaat ve şükür konu başlığının içeriğinde ise “İktisat ve israf, kanaatkâr olmak ve nimetlere şükür” gibi dini kavram ve bilgilerin konuşulacağı ifade edildi.

DAVA AÇILMIŞTI

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) protokolün uzatılmasının ardından Danıştay’a dava açmıştı. Sendika yaptığı açıklamada “Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki MEB, çeşitli dini cemaat ve vakıflarla yaptığı protokoller aracılığıyla çocuklarımızı öğretmenlere değil, adı tecavüz ve taciz vakalarıyla anılan kişi ve kurumların eline teslim etmek istemektedir” demişti.

***

MUĞLA’DA VELİLER KAZANMIŞTI

Muğla’da geçen nisan ayında bu protokol çerçevesinde değerler eğitimi seminerlerine veliler isyan etmişti. Velilerin ve Eğitim Sen’in tepkisi üzerine Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci imzasıyla gönderilen yazıda “Yeniden bir değerlendirme yapılıncaya kadar, söz konusu çalışmalara ara verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim” denilmişti.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekinci, cemaat üyelerinin okullarda ders vermediğini, konunun planlama aşamasında kaldığını söyleyerek, velilerden bu doğrultuda şikayet almadıklarını savunmuştu. Ekinci, “büyütülecek” bir şey olmadığını belirterek, “Bir hatamız varsa, hatamızdan vazgeçeriz. Bu protokoller devam edecek, biz çocuklarımızı eğitiyoruz. Bizim projesi olan herkese kapımız açık” demişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları