loading
close
SON DAKİKALAR

Obama: Haklısınız Putin'e de söyledim...

Obama: Haklısınız Putin'e de söyledim...
Tarih: 01.12.2015 - 13:06
Kategori: Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'te ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya krizini görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'te ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya krizini görüştü. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından iki lider görüşmenin yapıldığı masadan açıklama yaptı. Obama "Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama bir araya geldi.

ABD'nin Paris'teki OECD Daimi Temsilciliğinde yapılan basına kapalı görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız da katıldı.

Obama da görüşmenin ardından "Türkiye ile Rusya'nın düşürülen Rus savaş uçağının ardından nasıl beraber çalışabileceğini görüştük" açıklamasını yaptı. Obama ayrıca "Türkiye'nin kendini savunma hakkını destekliyoruz" dedi.

Topantı sonrası konuşan Erdoğan "Bayırbucak DAEŞ'in değil tam tersine soydaşlarımızın, akrabalarımızın olduğu bölgedir. Buranın sürekli bombalanması dünya barışı adına üzücü gelişmelerdir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye Rusya arasındaki gelişmelerin değerlendirmesini yaptık. Buradaki derdimiz, bu işin diplomatik başlıklar, söylem içerisinde nasıl neticeye kavuşturulmasıdır. Zira bölgedeki gerilimler, bizleri de üzmektedir."

Obama Erdoğan'ın sözleri üzerine "Haklısınız Putine'de söyledim gerilimi artırmanın faydası yok. Bu konuda birlikte çalışalım" dedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları