loading
close
SON DAKİKALAR

Ocaklar sönmeyecek tencereler kaynayacak

Ocaklar sönmeyecek tencereler kaynayacak
Tarih: 05.09.2015 - 13:25
Kategori: Yerel

Buca’da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik 'Ocaklar Sönmesin Tencereler Kaynasın' projesi start aldı.

Buca’da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik “Ocaklar Sönmesin Tencereler Kaynasın” projesi start aldı. Projede ilk tüp Bucalı Öztürk Ailesi’ne Belediye Başkanı Levent Piriştina tarafından verildi. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi bin 500 aileye yılda üç kez mutfak tüpü dağıtımı yapılacak. 

Sosyal projeleriyle dikkat çeken Buca Belediyesi, anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdi. “Ocaklar Sönmesin, Tencereler Kaynasın” sloganıyla her yıl bin 500 aileye yılda üç kez mutfak tüpünün verileceği projeyi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina başlattı. Yeşilbağlar Mahallesi’nde geçim sıkıntısı sebebiyle zor günler geçiren Seyfittin- Fatma Öztürk çiftini evlerinde ziyaret eden Piriştina, 12 kilogramlık mutfak tüpünü aileye teslim etti. 

Aile ile sohbet edip dertlerini dinleyen Piriştina, Seyfittin Öztürk’ün 76, Fatma Öztürk’ün 66 yaşlarında olması sebebiyle bundan sonra ev temizliğinin de Belediye ekipleri tarafından yapılacağını söyledi. Belediye tarafından böyle bir yardım aldıklarından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Fatma Öztürk Başkan Piriştina ve emeği geçenlere teşekkür etti. 
 
Proje ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından belirlenecek 1500 aileye, 4 ayda bir, 12 kilogramlık mutfak tüpü verilecek. Ailelerin bu projeye dahil olabilmesi için menkul ya da gayrimenkulünün bulunmaması, Sosyal Yardım kurumlarından herhangi birinden yardım almaması, yaşlıların ‘yaşlılık maaşı’ dışında bir gelirlerinin olmaması gerekiyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları