loading
close
SON DAKİKALAR

Öcalan çıkarsa nerede yaşayacak?

Öcalan çıkarsa nerede yaşayacak?
Tarih: 30.01.2015 - 15:37
Kategori: Gündem

Teröristbaşı Öcalan, kitabında, 'Çıkarsa nerede nasıl yaşar?' sorusuna da açıklık getirdi.

PKK lideri teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı’da 2010 yılına kadar tuttuğu notlardan oluşan yeni kitabını yayımlandı. Kitapta yaklaşık 16 yıldır cezaevinde olan teröristbaşının İmralı’dan şikayetleri ve çıkarsa nerede yaşayacağına ilişkin ortaya atılan spekülasyonlara açıklaması da bulunuyor.

İLK KEZ DİLLENDİRDİ

Milliyet’ten Musa Kesler’in haberine göre; teröristbaşı Öcalan, cezaevinden çıkma ihtimalini de ilk kez dillendirdi ve çıkarsa nerede, nasıl yaşayacağına dair ipuçları verdi. Öcalan’ın savunmasını üstlenen hukuk bürosunun avukatlarının derlediği kitapta yer alan bazı bölümler şöyle:

“ÇIKARSAM NEREDE YAŞARIM?”

“İmralı’daki yaşamımla bağlantılı olarak halkımızca merak edilen bir soru, cezaevinden çıkış halinde nerede ve nasıl yaşayacağımla ilgilidir. Pek hayalcilik yapacak bir kişilik değilim. Cezaevinden çıkıştan sonraki yaşamıma değil; daha çocukluktan itibaren geçen yaşam çizgime bakılırsa bu tür soruların cevabı daha iyi verilebilir.”

“İMRALI’NIN İKLİMİ SERT”

“Daha çocukluk dönemimde köyün bilgelerinden sayılan biri hal ve hareketlerimi gözlemlerken şöyle bir cümle sarfetmişti: ‘Yerinde otur sende civa mı var.’ Bilindiği gibi civa çok akışkan bir elementtir ben de işte öyle hareketli birisiydim. Mitolojik tanrıları düşünselerdi, İmralı kayalarına bağlamak kadar ağır bir cezayı akıl edemezlerdi. İmralı tarihte devletin üst yetkililerine verilen cezaların infaz edildiği bir ada olmakla ünlüdür. İklim hem çok nemli hem de çok serttir. Fiziki olarak insanın bünyesini çökertmeye de yatkındır.

Kapalı oda tecridi de buna eklenince, bünye üzerindeki yıpratıcı etkisi daha da artar. Ayrıca yaşlanma sürecinin başlangıcında adaya alındım. Uzun süre Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın denetiminde tutuldum. Son iki yıldır sanırım Adalet Bakanlığı’nın denetimi devreye girdi.”

” ULUS DEVLETTEN VAZGEÇTİM”

“Benim için İmralı Cezaevi, Kürt olgusunu ve sorununu algılamak ve çözüm imkanlarını kurgulamak açısından tam bir hakikat savaşı alanına dönüştü. Pozivist bir dogmatik olduğumun farkına varmam, tecritle oldukça ilişkilidir demem mümkündür. Özellikle ulus devletçiliği aşmak benim için çok önemliydi. Bu kavram benim için uzun süre asla değiştirilmemesi gereken bir dogma niteliğindeydi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları