loading
close
SON DAKİKALAR

Öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı önünde gaz ve plastik mermi

Öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı önünde gaz ve plastik mermi
Tarih: 19.01.2018 - 17:09
Kategori: Gündem

Eğitim Sen’in MEB’e yarıyıl karnesini vermek istediği eyleme polis gaz ve plastik mermi ile saldırdı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona erdiği gün karnesini vermek için geldikleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın önünde polis saldırısına uğradı. Bakanlık önünde yapılmak istenen açıklamaya izin vermeyen polis, gaz ve plastik mermi ile eğitimcilere saldırdı. Polisin, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan ve KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen'in de aralarında bulunduğu gruba doğrudan gaz sıktığı görüldü. Bunun üzerine Eğitim Sen üyeleri sendikalarının 5 No'lu Ankara şubesi önüne gitti.

BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre; Açıklamayı burada yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, yarıyılda eğitimin acil çözüm bekleyen sorunlarının belirgin bir şekilde arttığını, laik bilimsel eğitime meydan okuyan düzenlemelerin hayata geçirildiğini vurguladı. Eğitimde ticarileştirme ve dinselleştirme adımlarının yaygınlaştığını, dayatmacı ve baskıcı uygulamaların zirve yaptığı bir dönem geçildiğini kaydeden Aydoğan, MEB’in eğitimde somut, çözüme dayalı politikalar yerine, kaosu derinleştirdiğini belirtti. Yaşanan sürecin öğrenci, öğretmen, eğitim emekçileri ve veliler olmak üzere toplumun geniş kesimlerini her zamankinden daha çok etkilediğini belirten Aydoğan, halkın cebinden yaptığı eğitim harcamalarının arttığını, dini eğitimi devlet eliyle yaygınlaştırma yönünde adımlar atıldığını söyledi.

“İstismar ve şiddet arttı”

Eğitimdeki eşitsizliğe ve çocuklara yönelik istismar olaylarına dikkati çeken Aydoğan şunları söyledi:

“Çocuk yaşta evlenmeyi özendiren düzenlemeler yapılmış, çocuk işçiler sorunu büyümüş, okullarda, yurtlarda, kurslarda çocuklara yönelik cinsel istismar ve şiddet vakaları artmıştır. Eğitimde ve toplumsal yaşamda yaşanan çocuk istismarının üzerini örtme çabalarına rağmen, geçtiğimiz dönemde cinsel istismar ve cinsel saldırıların artmasına yol açacak yasal düzenlemeler gündeme gelirken, kadına ve çocuğa yönelik çok sayıda taciz ve tecavüz olayı yaşanmıştır”.

“Dini vakıflarla protokoller”

Yoksul ve emekçi aile çocuklarının eğitimde eşit koşullarda yararlanamadığını söyleyen Aydoğan, çocuklarının önemli bir bölümünün dini vakıf ve derneklerin kucağına itildiğini kaydetti.

Diyanet başta olmak üzere, dini vakıf ve derneklerle yapılan protokollerin sürdürülmesini eleştiren Aydoğan, “Okul öncesi eğitimde pedagojik olarak sakıncalı olmasına rağmen ‘dini eğitim’ uygulamaları başlatılmış, kurum açma ve kapatma yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ‘bütün yolların imam hatiplere’ çıkmasını sağlayacak düzenlemeler yapılmıştır” dedi.

MEB’in 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk yarısında gösterdiği performans ile sorunların daha da ağırlaşmasına neden olduğu için karnesinin kırıklarla dolu olduğunu vurgulayan Aydoğan, kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı için mücadele kararlılığının sürdürüleceğini belirtti.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları