loading
close
SON DAKİKALAR

Okullar yanarken

Okullar yanarken
Tarih: 20.09.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Kürtçe eğitim vereceği iddia edilen okullar açıldı. Türkiye Partisi olma iddiasındaki HDP de bu saldırıların arkasında duruyor.

PKK’nin haftalardır yaptığı “Okulları boykot edin” çağrısına paralel olarak, Güneydoğu’da 23 okul ateşe verildi, Kürtçe eğitim vereceği iddia edilen okullar açıldı... Bu okullar mühürleniyor, ertesi gün mühür sökülüp tekrar açılıyor. Türkiye Partisi olma iddiasındaki HDP de bu saldırıların arkasında duruyor.
Hükümet üyelerine sorarsanız açılım ve barış süreci gayet iyi gidiyor. Okul yakmak birkaç provokatörün işi. Ne var ki işin aslının öyle olmadığını sağır sultan biliyor.
Eğitim İş Sendikası Başkanı Veli Demir diyor ki:
“Kürtçe okullarla yapılmak istenilen; Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını ortadan kaldırılarak yerine, demokratikleşme söylemleri ve ‘yerinden yönetim’ masallarıyla sunulan ancak bölünmenin ta kendisi olan ‘özerklik ve federasyonun’ getirilmesi çabalarıdır.
İmralı mutabakatı adı verilen anlaşmada şayet Kürtçe okulların açılmasını içeren bir madde de bulunuyorsa siyasi iktidar büyük vebalin altına girmiş olacaktır.
Bazı sendikalar tarafından da desteklenen anadilde eğitim, emperyalizmin etnik ve mezhepsel bölünme planları çerçevesinde ulusal devletin parçalanması amacıyla kullanılmaktadır. Irk, etnik köken, dil, kültür, din, cinsiyet ve diğer nedenlerle hiçbir ayrım yapmaksızın tüm insanların eşitliğine inanan Eğitim-İş, Türkiye’deki farklı etnik kökenlerin anadilini öğrenme hakkı olması ve devletin de bunun için gerekli koşulları sağlaması gerektiğini savunmaktadır. Ancak, anadilde eğitim üniter yapıyı bölecektir...”

Yargı kurbanı...
CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin şu notu göndermiş:
“2010 yılı başlarında Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal tarafından Erzincan Ergenekonu adıyla başlatılan soruşturmada yapılan hukuk dışı uygulamaları araştırmak ve rapor etmekle partim tarafından görevlendirilmiştim.
Bu savcının, Erzincan’a gelerek bizzat nezaret ettiği, bazıları TV’lerden naklen yayınlanan keyfi gözaltıların hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu tespit ederek, kamuoyuyla da paylaştım.
Ancak bu çalışmalarım sırasında, bugün paralel yapı diye tanımlanan örgütün kumpası ve bu kumpasın parçası olarak, eğitilmiş bir gizli tanığın çelişkili yalanları ve iftiralarıyla, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi ilan edildim. Cemaat medyasında hakkımda son derecede çirkin yayınlar yapıldı.
Milletvekili görevim bittikten sonra, önce Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ve bu mahkemelerin kapatılmasıyla şimdi de Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Ergenekon üyesi olmak ve gizli tanığa baskı yapmak, hatta rüşvet teklif etmek suçlamalarıyla ve 27 yıl hapis istemiyle sessiz sedasız yargılanıyorum. İki yıldır İzmir - Erzurum arasında gidip gelmekten düzenim tamamen bozuldu. Şimdi de İzmir - Erzincan arasında gidip geleceğim. Bu pazartesi yine orada olacağım.
Beraat edersem çektiğim maddi ve manevi sıkıntılar yanıma kâr kalacak. Çünkü bana iftira atan gizli tanıkların kimler olduğunu bilmediğim için haklarında dava açamayacağım. Böyle hukuk, böyle adalet olur mu?



SONU
Türküsü de vardır... Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, sen bu işin sonunu düşünmedin mi? İnsan gelecekle ilgili kararlar alıyorsa bir değil bin kez düşünür. İnsan eğer ülkesiyle ilgili karar alıyorsa binlerce kez düşünür...
Acaba ülkeyi yönetenler “Esad’ı devireceğiz” diye yola çıkarken “Ya deviremezsek” alternatifini de oturup düşündüler mi?
Bunu pek düşünmedikleri anlaşılıyor...
Eğer düşünseler... Türkiye bugün savaşın mağlupları arasına girmezdi.
Milyonu çoktan geçen mülteci istilası... IŞİD kabusu... PKK heyulası...
Esad devrilse bile bu sorunlar artarak sürecek...
Önümüzdeki yıllara Güneydoğu kaynaklı sorunlar damgasını vuracak... Çünkü sen işin sonunu düşünmedin.



Türkiye’ye gelen Lady Gaga tesettüre girdi!
Demek ki ülkemizdeki tesettür zorunluluğu yalnızca “first”leri değil her türlü leydiyi kapsıyor...
Akif Kökçe



TAKSİM
Kentteki acil tıbbi müdahaleler için akla ilk gelen merkez olan Taksim İlk Yardım Hastanesi, geçen yıl eylül ayında alelacele boşaltıldı. Yenilenerek tekrar hizmete açılacağı söyleniyordu. Ancak aradan bir yıl geçtiği halde bina olduğu gibi duruyor.
Semt sakinlerinin ısrarlı sorularına rağmen bir yetkili çıkıp da hastanenin ne olacağı, hakkında ne düşünüldüğünü söylemiyor. Sorumsuzluk diz boyu. Cihangir Park Forumu, Beyoğlu Kent Savunması ve İstanbul Kent Savunması bu pazar günü saat 17:00’de hastane önünde toplanarak bir basın açıklaması yapacak. Sloganı:
“Hastanemizi geri istiyoruz...”



GERİ
İzmir’de Demokrasi Denetçileri Derneği bugün saat 11:00’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir yürüyüş yapacak...
Yürüyüş geri geri yapılacak...
Neden?
Çünkü demokrasi ve özgürlüklerde geriye gidişi simgeliyor.
Yeni Türkiye’yi de simgeliyor aynı zamanda.
Başarılar.

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları