loading
close
SON DAKİKALAR

Öldürüp, çıplak bedenlerini teşhir ettiler

Öldürüp, çıplak bedenlerini teşhir ettiler
Tarih: 11.02.2016 - 22:29
Kategori: Şehir

Askerler tarafından öldürülen iki kadının elbiseleri çıkarılmış halde fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı.

Askerler tarafından öldürülen iki kadının elbiseleri çıkarılmış halde fotoğrafları sosyal medyada yayınlandı. Fotoğrafların Şırnak'ın Cizre ilçesinde çekildiği iddia edildi. Şırnak Valiliği ise "Fotoğrafların Cizre'yle alakası yok" açıklaması yaptı.

JINHA’nın haberine göre Cizre’de çekildiği belirtilen ve iki ayrı kadına ait olduğu anlaşılan fotoğraflarda işkence izleri görülüyor. Daha önce Varto’da HPG’li Ekin Wan’ın (Kevser Eltürk) katledildikten sonra çıplak bedeni teşhir edilmişti. Büyük bir infiale yol açan bu fotoğraftan sonra kadınlar ‘Ekin Wan direnişimizin çıplak halidir’ sloganı ile eylemler yapmıştı.

Şırnak Valiliği ise fotoğrafların "Cizre'de başarıyla sonuçlandırılan operasyonlara gölge düşürmeyi ve güvenlik güçlerini itibarsızlaştırmayı amaçladığı"nı iddia etti.

Açıklama şöyle:

"İlimiz Cizre ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik olarak güvenlik güçlerimizce 15 Aralık'tan itibaren sürdürülen operasyonların başarıyla sonuçlandığının açıklanmasını takiben bazı sosyal medya hesapları üzerinden başarıya gölge düşürmeye ve güvenlik gücü mensuplarımızı halkımız nazarında itibarsızlaştırmak amacıyla kaynağı belli olmayan bazı fotoğrafların sosyal medya da servis edilmesi suretiyle karalama kampanyasına yönelik olarak paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimiz tüm iş ve işlemlerini ilgili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatları doğrultusunda hukuk çerçevesinde gerçekleştirmektedirler. Sosyal medyada yayınlanan fotoğrafların İlimiz Cizre ilçesiyle hiçbir alakası bulunmamaktadır. Güvenlik güçlerimiz bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada halkımızın refahı ve güvenliği için çalışmaya devam edeceklerdir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Evrensel.net

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları